Restoraną „Aloha” dar iš seniau atsimenu kaip havajietiška dvasia alsuojantįjį – įeidavai tarsi į egzotišką paplūdimio barą, kurio visas interjeras nuklotas įvairiomis havajietiškomis detalėmis: palmių imitacijos, banglentės, įvairios šiltųjų kraštų nuotraukos ir dirbtinės gėlės ant sienų. Anksčiau vyravusių šiaudinių stogų ir palmių čia nebėra. Dabar restoranas džiugina visiškai kitokiu interjeru – šviesia minimalistine erdve, į mažesniąsias padalinta minkštasuoliais bei širmomis. Žemiškos pilkos, smaragdo žalios, jūros mėlio aksomo minkštasuoliai bei vyraujančios auksinės šviestuvų detalės sukuria prabangos įspūdį, o šiltos spalvos: pro langus sklindanti dienos šviesa, žaliuojantys augalai, natūralaus medžio grindys ir sėdėjimo zonas dalinančios širmos suteikia malonaus jaukumo.

Restorano meniu pasirinkimas platus – randame 4 salotų ir 8 užkandžių variantus: greta daugelio pamėgtų Cezario bei Nicos salotų, pietus ar vakarienę galima pradėti keptu ožkos sūriu, argentinietišku jautienos tartaru, skrudinta šonine apjuostomis datulėmis, glazūruotais vištų petukais, tempura daržovėmis ir kitais apetitą keliančiais užkandžiais. Meniu taip pat pateikiami 3 sriubų variantai, 5 grilio patiekalai, po kelis karštus mėsos bei žuvies, jūros gėrybių patiekalus. Be visos šios gausybės pasisotinti galima ir daugelio mylimais mėsainiais: su plėšyta kiauliena, grilyje kepta vištienos krūtinėle ar vegetariškuoju variantu – su falafeliais; ar išsirinkti net iš 12-os picų variantų.

Restoranas Aloha

Be visų išvardintų patiekalų, restorane yra ir specialus meniu vaikams, kuriame traškūs vištienos kepsneliai, amerikietiški blyneliai, gruzdinti varškėtukai, carbonara makaronai bei vištiena grietinėlės padaže. Mėsos mylėtojams restoranas siūlo pasistiprinti malkiniame grilyje keptais šonkauliais. Prie penkių šonkaulių pasirinkimų (glazūruoti, amerikietiški, Iberico kiaulienos; veršienos; ėriuko nugarinės su šonkauliu) pateikiami specialiai priderinti padažai bei gėrimų rekomendacijos. Prie šonkaulių vienas garnyras nemokamai – pasirinkti galima gruzdintas belgiškas bulvytes, pastarnokų piurė, jasmine ryžius, sezonines šviežias daržoves, ant grilio keptas daržoves, keptus cherry pomidoriukus ir kt.

Iš tokios gausos išsirinkti gali būti sudėtinga, o tyliai mintyse kyla klausimas, ar tokia įvairių patiekalų pasiūla netrukdo susikoncentruoti į patiekalų skonį ir kokybę, tad norisi greičiau išsirinkti ir bent dalį patiekalų paragauti patiems. Esu jūros gėrybių mėgėja, tad maloni tądien dirbanti mergina pasiūlo vakarienę pradėti tigrinėmis krevetėmis ispaniškai, iš karštųjų patiekalų išklausę rekomendacijų pasirenkame lašišos file su mangų glazūra ir veršienos šonkaulius su teriyaki padažu.

Krevečių užkandį sudaro septynios sultingos tigrinės krevetės, užlietos lengvu padažu, kuriame efektingai jaučiamas česnakas ir aitrusis pipiras. Šalimais patiekiama pora riekelių čiabata duonos traškia plutele. Nors krevetės gardžios, tačiau jų padažas pasirodo kiek per sūrus. Užkandus, ant stalo patiekiamas vienas pagrindinių patiekalų – griliuje kepta lašišos filė. Prie kiekvieno griliaus patiekalo (kaip ir prie šonkaulių), galima pasirinkti vieną garnyrą nemokamai. Šįkart pasirenku alternatyvą bulvėms – pastarnokų piurė. Griliuje apkepta lašiša puikiai paruošta – intensyvaus skonio, jai gardžiai imponavo kreminė, kiek salstelėjusio skonio pastarnokų piurė, gaivumo suteikiantys žirnių daigeliai ir vaikystę primenantys kukurūzų trapučiai. Žirnių daigai ir kukurūzų trapučiai suteikė patiekalui įvairovės tiek tekstūros, tiek skonio prasme, tačiau vizualiai norėtųsi ne tokio atmestino, subtilesnio pastarnokų piurė pateikimo.

Toliau patiekiami keturi saldžiu padažu dengti šonkauliai – šie linijomis dengti kapotais riešutais, sezamų sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, šalimais – skiltelėmis pjaustyti agurkai, pomidorai ir paprikos, alyvuogės ir žirnių daigai. Nors šonkaulių mėsa itin lengvai nuo kaulo nekrito, tačiau buvo minkšta bei sodraus skonio.

Kokia vakarienė be deserto? Išsirenkame mango-sūrio pyragą bei karštą trupininį obuolių pyragą su ledais. Dar nepradėjus ragauti, pirmasis patiektas mango-sūrio pyragas džiugina akis – ant gelsvo sūrio pyrago viršaus tarsi liepsna iššovęs raudonas traputis. Šalia padėliotos gervuogės, braškių skiltelės ir mėtų lapeliai. Tiek apatinė, tiek viršutinė sūrio pyrago dalys išlaikytos panašios tekstūros, todėl nereikėtų tikėtis įprasto kietesnio pyrago pagrindo. Mango-sūrio pyragas puikiai tiks riebesnių, tačiau ne per saldžių desertų mylėtojams. Trupininis obuolių pyragas pateikiamas formelėje aukštais kraštais. Gardūs keptų obuolių gabalėliai, kartu atvilnijęs jų aromatas ir plombyriniai ledai – klasiškas variantas visais laikais, o pyrago viršų puošiantis dumplainis tapo puikia rudeniška puošmena.

Restoranas Aloha

Be pagrindinio ir šonkaulių meniu, čia darbo dienomis ruošiami sotūs dienos pietūs – tai, ko gero, aktualiausia netoliese dirbantiems. O tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais pusryčiais galima pasimėgauti čia.

Interjeras: anksčiau mažai kam plačiau žinomas, prie vandens parko įsikūręs tropikų stiliaus, tačiau gan tamsus restoranėlis, atgijo ir įgavo visai kitokį atspalvį – šviesų, modernų, prabangų, tačiau tuo pačiu jaukų ir įsimintiną.

Aptarnavimas: personalas malonus – pakviesta išrinkti vietą prisėsti, pasiteiravus rekomendacijų maloniai patarta.

Maistas: meniu pasirinkimas išties platus, tad išsirinks įvairių skonių gerbėjai. Tigrinių krevečių užkandis kiek persūdytas, tačiau šios sultingos; grilyje kepta lašiša gardžiai intensyvaus skonio, skaniai suderėjo su traškiais žirnių daigeliais, šalimais patiekiama salstelėjusi pastarnokų piure galėtų būti patiekiama estetiškiau. Šonkauliai nors ir nekrito nuo kaulo, tačiau buvo saikingai padengti teriyaki padažo glazūra, mėsa išlaikyta minkštos tekstūros. Desertai vizualiai džiuginantys, sūrio pyragas patiks kremiškesnių pyragų gerbėjams, trupininis obuolių pyragas – pasiilgusiems rudeniško keptų obuolių aromato.

Restoranas Aloha

Restorano „Aloha” adresas – Ozo g. 14C, Vilnius (Vichy parko pastatas). Facebook paskyra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)