4 asmenims
Gaminimas 10 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės temperatūra 180 °C

  • 350 g nuvalyto sviestinio moliūgo
  • Šlakelio aliejaus


Moliūgo marinatui:

  • 1 šaukšto auksaspalvio sirupo
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • Po ½ šaukštelio kalendros ir cinamono
  • Žiupsnelio druskos
  • Kelių šakelių petražolių


Salotoms:

  • 4–6 varškės sūrio riekelių
  • 1 šaukštelio persilado
  • Aliejaus (kepti)
  • 1 raudonojo svogūno
  • 100 g traškių salotų
  • 50 g mirkytų grikių
  • Saujelės bruknių arba spanguolių


Salotų užpilui:

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos


1. Moliūgą supjaustykite skiltelėmis arba nedideliais kubeliais ir iškepkite su šlakeliu aliejaus orkaitėje.

2. Sumaišykite visus produktus moliūgo marinavimui ir sudėkite į jį keptą moliūgą.

3. Sūrio riekeles pabarstykite persiladu ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

4. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais.

5. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, sudėkite sūrio skilteles, suberkite grikius, sudėliokite moliūgų gabaliukus, svogūnus ir užberkite bruknių.

6. Salotas pašlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis. Jei reikia, pagardinkite druska.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)