Daugiau nei tūkstantis baltai pasipuošusių dalyvių paminėjo šio svarbaus visoms Baltijos šalims įvykio trisdešimtąsias metines. Kaip sakė renginio organizatorė Dovilė Butkienė: „Diner en Blanc yra ne tik miestą puošiantis renginys, bet ir miestą garsinanti bei pilietiška šventė. Tai žmones vienijantis renginys kaip ir Baltijos kelias. Taip pat ši data yra svarbi kiekvienam Lietuvos gyventojui, tad norėjome priminti šią datą taip, kad kiekvienam Le Diner en Blanc dalyviui suspaustų širdį ir, mano nuomone, tai puikiai pavyko.”

Kaip visuomet, siekiant sukurti kuo didesnę intrigą ir siurprizą, šventės vieta buvo kruopščiai slepiama iki paskutinės akimirkos ir atskleista tik likus pusvalandžiui iki renginio pradžios.

Labai simboliška, tačiau šeštasis Le Diner en Blanc renginys, kuris sutapo ir su trisdešimtuoju Baltijos kelio jubiliejumi, įvyko Vinco Kudirkos aikštėje. Šioje jaukioje, ir iš pirmo žvilgsnio labai nedidelėje Vilniaus miesto vietoje, šventės dalyviai spinduliavo nepaprastai gera nuotaika, elegancija. Bendruomeniškumo jausmo vedini žmonės mezgė naujas pažintis, dalinosi gurmaniškais užkandžiais.

Koncertą Le Diner en Blanc metu surengė dainininkas Martynas Kavaliauskas, kuris nuo pat pradžių nekantravo pats pajausti tą stebuklingą atmosferą, apie kurią tiek daug girdėjo. Ir taip, tai ką jis girdėjo pasitvirtino – nuotaika čia išties pakili ir įspūdinga. Kaip ir buvo žadėjęs, Martynas Kavaliauskas atliko senosios lietuvių estrados bei pop džiazo kūrinių.

Tarp dalyvių buvo galima sutikti Lietuvos gydytojus Andrių Degulį, dermatologę Dailę Malinauskaitę, restoranų konsultantę ir someljė Urtę Mikelevičiūtę, tinklaraštininkę Simoną Burbaitę.

Šiais metais Le Diner en Blanc pirmą kartą bendradarbiavo su restoranu „Stikliai“. Šio ikoniškojo Vilniaus restorano šefas Gerdvilas Žalys, mokęsis pas garsiausius pasaulio šefus ir kiek daugiau nei prieš pusmetį grįžęs į Lietuvą, sukūrė ypatingus pikniko rinkinius, leidusius visiems norintiems pasimėgauti tikros aukštosios virtuvės šedevrais.

Le Diner en Blanc renginio Lietuvoje organizatorė Valda Lukošiūtė, jau šešerius metus drauge organizuojanti šią ypatingą miesto šventę, paklausus apie renginio aktualumą Lietuvoje, sakė, kad: „Le Diner en Blanc tai ypatingas renginys, leidžiantis žmonėms pajusti tikrąją prancūzišką eleganciją ir gyvenimo džiaugsmą, kuris slypi mažose kasdienos detalėse“.