Tai išskirtinė galimybė užsienio svečiams arba patiems lietuviams susipažinti su lietuviška virtuve bei dainomis ir šokiais vieno vakaro metu. Dalyvių lauks trijų patiekalų vakarienė, pasirenkama iš specialaus lietuviško meniu, su profesionalaus ansamblio programa pačioje Vilniaus širdyje. Norinčiuosius muzikantai pakvies padainuoti, pasimokyti šokti ir netgi pagroti tradiciniais instrumentais gyvo orkestro metu.

"Folk" vakarienė

„Apmąstydami šiuolaikinio turisto poreikius pasistengėme nueiti nuo visiškai tradicinio varianto – medinių stalų ir nacionaliniais kostiumais vilkinčių padavėjų. Tradiciniai restoranai yra labai gerai, tačiau kartais jaunesni svečiai bijo, kad bus viskas per daug „kaimiška“, tad vakarienei pasirinkome šiuolaikinį restoraną su nuostabiu vaizdu, puikioje vietoje, kur gali ir taksi lengvai privažiuoti – tai svarbu svečiams, kurie nepažįsta Vilniaus. Pats maistas pateikiamas moderniai. Ilgiausiai derinome ir testavome meniu, tad yra patiekalų skirtingiems skoniams, vegetarams ir dėl religinių įsitikinimų nevalgantiems kiaulienos. Sukaupta ilgametė patirtis dirbant su turistais leido mums lengviau parinkti patiekalus, kurie tiktų daugeliui ir tuo pačiu būtų įdomūs kaip lietuviškos virtuvės paveldas“, – pasakojo lietuviško startuolio „feelZcity“ kūrėjai.

"Folk" vakarienė

Užkandžiams galima rinktis šaltibarščius, kurie tinka vegetarams, lietuvišką silkę su pagardais bei tradicinį varškės sūrį. Pagrindinį patiekalą svečiai gali rinktis iš cepelinų, bulvinių blynų su lašiša arba skanauti Lietuvos upėse sugautą upėtakį.

„Labiausiai didžiuojamės desertų pasirinkimu, kur svečiai gali paskanauti ne tik garsiausią šakotį, bet ir visiškai unikalų lietuvišką skruzdėlyną“, – pasakojo lietuviško startuolio komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)