„Go Vilnius“ parengė Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ (liet. k. „47 Vilniaus skoniai“), kurio tikslas – patraukliai ir aiškiai pateikti informaciją apie Vilniaus geriausius restoranus. Šis leidinys taps kasdieniu įrankiu Vilniuje svečius priimančioms kelionių agentūroms, renginių organizatoriams, juo galės naudotis turistai ir patys vilniečiai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

„Tyrimai rodo, kad aukštos kokybės maistas ir autentiška virtuvė yra vieni svarbiausių kriterijų turistams tiek renkantis kelionės kryptį, tiek vertinant patirtį mieste arba šalyje, – sakė „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Dažną lankytoją iš užsienio Vilniaus restoranai nustebina aukštos klasės maisto kokybe, originalia koncepcija, išmoningu vietinės virtuvės pristatymu, tvariu autentiškų vietos produktų naudojimu. Mūsų tikslas – geriau išnaudoti šią Vilniaus stiprybę turizmo srityje, parodyti visą spektrą kulinarinių patirčių, kurias gali pasiūlyti miesto restoranai.“

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Geriausius miesto restoranus atrinkti padėjo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei projektą „30 geriausių Lietuvos restoranų“ įgyvendinanti „Gero maisto akademija“. Tarptautinių renginių, kelionių organizatorių patogumui nurodoma su kiekvienu restoranu susijusi praktinė informacija, tokia kaip maksimalus svečių skaičius ir automobilių parkavimo ypatumai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

„Sostinė gali pasigirti novatoriškais ir aukštos klasės restoranais. Daugelis Vilniuje dirbančių kulinarų mokėsi ir dirbo pačiose geriausiose Europos virtuvėse, ir dabar atėjo laikas, kai įgiję patirties Lietuvos šefai daro stebuklus čia, pas mus. Vilniaus virtuvė dar niekada nebuvo tokia įvairi, kokybiška ir inovatyvi,“ – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Restorane pristatomi ir Vilniaus maisto turgūs, pastaraisiais metais tampantys madingais traukos taškais, ir kulinarijos studijos, galinčios pasiūlyti išskirtinius užsiėmimus renginių organizatoriams, įmonėms ir pavieniams turistams. Taip pat apžvelgiami svarbiausi Vilniaus renginiai, susiję su gastronomija: kavos, alaus, viskio, austrių, mėsainių festivaliai ir kiti gurmanams skirti renginiai.

Vilniaus restoranų gido pristatymas
Foto: DELFI / Modesta Meškė

Vilniaus restoranų gidą „47 Flavours of Vilnius“ galima parsisiųsti iš svetainės Vilnius-tourism.lt arba nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose.