„Nusišypsokite ir stebėkite sūrio metamorfozes. Jei nemėgstate kiaušinių – šis variantas kaip tik jums. Šmaikštus ir netikėtas efektas – verta ne tik velykinio stalo“, - sako Elžbieta Monkevič, žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė.

Gardų užkandžio receptą dovanoja Arnas Raulinaitis, „Say cheese“ virtuvės šefas ir sūrio ekspertas.

Burata a‘la kiaušinis


2 asm.

  • 1 prinokusio mango
  • ½ šaukštelio ciberžolės
  • 1 prinokusio avokado
  • ½ šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio citrinpipirių
  • 2 riekių duonos skrudinti
  • 2 vnt. buratos sūrio po 100 g (kambario temperatūros)
  • 1 šaukšto trumų aliejaus
Burata a‘la kiaušinis

1. Nusilupkite mangą, susipjaustykite, dėkite į smulkintuvą, suberkite ciberžolę. Smulkinkite iki vientisos masės. Su švirkštu pabandykite įleisti tyrės, jei per tiršta – įpilkite šlakelį vandens, kad trauktųsi lengvai.
2. Dubenėlyje šakute sutrinkite nuluptą avokadą, suberkite druską, įspauskite citrinos sulčių, įberkite pusę citrinpipirių.
3. Paskrudinkite duoną, kol pagels ir taps traški (tai galite darykite orkaitėje, bet puikiai tiks ir skrudintuvas).
4. Dėkite duonos riekes į serviravimui paruoštas lėkštes, šakute tolygiai paskirstykite avokado masę.
5. Ant duonos, išteptos avokadu, dėkite buratą.
6. Į švirkštą pritraukite apie 5–10 ml paruoštos mangų tyrės ir atsargiai suleiskite į sūrio vidų (leisdami laikykite pirštus ant sūrio šono – pajusite, kiek viduje dar likę vietos).
7. Apšlakstykite patiekalą aliejumi su trumais, apibarstykite citrinipiriais ir papuoškite norima prieskonine žolele.

Burata a‘la kiaušinis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)