„Restoranų verslas yra labai dinamiškas, todėl kasmet turime rinkos naujokų ir tų, kuriuos tenka išbraukti. Tačiau yra ir tokių, kurie nepatenka į restorano sąvoką, bet yra ryškūs ir verti dėmesio. Taip pat yra žmonių, be kurių Lietuvos gastronomija būtų kur kas prėskesnė. Dėl šios priežasties projekte atsirado naujienų“, – Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

Kiekvienas galės atiduoti savo balsą

Specialių pietų metu pernai geriausiu restoranu Lietuvoje pripažintame „Džiaugsme“ Gero maisto akademijos Taryba pristatė šių metų projekto naujienas. Iki šiol tris metus iš eilės buvo renkami tik 30 geriausių restoranų. Tačiau šiemet nuspręsta sukurti kelias ypatingas nominacijas, kurios plačiau įvertintų maisto kultūros kūrėjus Lietuvoje.

Martynas Praškevičius

„Restoranų verslas yra visiškai priklausomas nuo žmonių darbo ir jų talentų. Todėl šiemet „30 geriausių restoranų“ apdovanojimų metu pirmą kartą bus įteiktas įvertinimas už nuopelnus Lietuvos gastronomijai“, – spaudos konferencijos metu sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė ir Gero maisto akademijos Tarybos narė Evalda Šiškauskienė.

Evalda Šiškauskienė

Taip pat šiemet Gero maisto akademijos Taryba iškėlė ir antrąjį apdovanojimą – maitinimo įstaigai, kuri nepatenka į restorano apibrėžimą, tačiau per metus stipriai prisidėjo prie Lietuvos gastronomijos įvairovės.

„30 geriausių restoranų“ rinkimai

Galiausiai bus išpildyta ir ilgai laukta „žmonių pasirinkimo“ nominacija. Iki šiol išlaikant kuo didesnį kokybinį standartą šalies restoranus vertino akademija, kurią sudaro industrijos profesionalai (someljė, šefai, maisto blogeriai, rašytojai ir pan.). Tačiau šiemet ir restoranų lankytojai galės balsuoti už jiems iš trumpojo sąrašo labiausiai patikusį restoraną.

„30 geriausių restoranų“ – reprezentatyviausias restoranų gidas Lietuvoje

„30 geriausių restoranų“ balsavimas akademijos viduje jau prasidėjo, o rezultatai nuo 30-os vietos bus pradėti skelbti jau gegužės pabaigoje, apdovanojimų ceremonija numatyta birželio pabaigoje, praūžus „50 geriausių restoranų pasaulyje“ apdovanojimams.

Tokie restoranų vertinimai vyksta pasauliniu mastu, kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuvoje toks projektas vyksta jau ketvirtą kartą ir įgauna vis daugiau populiarumo ne tik Lietuvoje, bet užsienyje – jis dažnai tarnauja kaip gidas į mūsų šalį atvykstantiems svečiams.

„30 geriausių restoranų“ rinkimai

Rinkimus organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija ir žurnalu „Geras Skonis“.

Projekto trumpasis sąrašas, iš kurio renkami šalies geriausi 2019 m. restoranai:

Vilnius

14 Horses, Amandus, Astorija Brasserie, Böff, Da Antonio, Dine, Džiaugsmas, El Mercado, Ertlio namas, Gaspar’s, Imperial, Lauro Lapas, Mabre, Marche, MEAT, Mykolo 4, Nineteen18, Selfish, Sofa de Pancho, Somm, St. Germain, Stebuklai, Stikliai, Sweet Root, Telegrafas, Ti'ana, Time, Trinity

Kaunas

Dia, Ieti, Medžiotojų užeiga, Monte Pacis, Nüman, Piano Piano, Snobas, uoksas

Anykščiai

Miške

Klaipėda

Ararat All Suites hotel, Meridianas, Momo Grill (taip pat ir Kaune), Monai

Birštonas

Moon

Druskininkai

Keturi vėjai, Toli Toli, Velvetti

Labanoras

Labanoras

Nida

Nerija, Nidus

Palanga

4, Onorė, Palangos Vanagupė, Pušų Paunksnėje, Restaurant Palanga , Vila Komoda, Žuvinė (taip pat ir Vilniuje)

Plateliai

SALA Resort

Šiauliai

Avenue Brasserie

Trakai

Apvalaus stalo klubas, La Esperanza

Ventė

Šturmai (taip pat ir Vilniuje)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)