„Maison Cailler“, Broc, Šveicarija

Apsilankykite vieno iš seniausių šokolado prekės ženklo gamykloje Šveicarijos Broc kaime. Čia nuo 1898 m. veikia „Cailler“ šokolado gamykla. Turėsite galimybę pamatyti, kaip gaminamas šokoladas, o po ekskursijos siūloma jo paragauti.

Patarimas: Ekskursija po gamyklą trunka pusantros valandos. Netoli gamyklos yra pasivaikščiojimo takų, trasų mėgstantiems lipti į kalnus, taigi kopkite į juos arba pasivaikščiokite palei Griujero ežerą.

Geriausios šokolado parduotuvės pasaulyje

Kepyklėlė „Magnolia“, Niujorkas

Jauki, nedidelė šešto amžiaus stiliaus kepyklėlė išgarsėjo, kai serialo „Seksas ir miestas“ veikėjos užsuko čia pasmaližiauti keksiukais. Kepyklėlėje yra ne tik keksiukų „Raudonasis aksomas“, bet ir ryškių spalvų keksiukų, bananų pudingo, sausainių, vyšninio sūrio pyrago, šokoladinių pyragaičių. Vienas iš populiariausių gaminių – vokiškas šokoladinis tortas.

Patarimas: Yra keturios „Magnolia“ kepyklėlės, viena iš jų – Bleecker gatvėje, kurią ir rodė seriale „Seksas ir miestas“.

„Max Brenner“, Niujorkas

Brodvėjaus parduotuvė ir restoranas garsėja karštu šokoladu, patiekiamu gaubtame, rankas šildančiame puodelyje (angl. hug mug). Čia siūloma daugybė produktų iš kakavos – pradedant šokoladiniais triufeliais, šokoladiniu fondiu, baigiant šokoladiniu porteriu.

Patarimas: „Max Brenner“ kavines rasite Broadway g. 841 ir Second Avenue g. 141.

„Maya chocolate“, Meksika

Meksika – šokolado tėvynė, gali būti, kad žodis „šokoladas“ kilo iš majų kalbos žodžio „xocoatl“. Būtinai paragaukite majų stiliumi pagaminto karšto šokolado – tiršto, su puta, karčiai salstelėjusio, su aitriosiomis paprikomis. Ispanų konkistadorai dėdavo į karštą šokoladą dar ir cukraus, cinamono, maltų migdolų, įpildavo pieno.

Patarimas: Komalkalke, Tabaske yra kakavos muziejų ir kakavos plantacijų.

„Sacher“ kavinės ir parduotuvės, Viena, Austrija

Šokoladinis keksas, ranka apteptas plonu abrikosų džemo sluoksniu ir aplietas juoduoju šokoladu pavadintas „Sachertorte“, šį receptą 1832 m. sugalvojusio Franzo Sacherio garbei. Jis sukūrė desertą, norėdamas sužavėti savo darbdavį princą Klemensą Wenzelį von Metternichą, o tuo pačiu išgarsėjo ir pats. 1876 m. jo sūnus Eduardas Vienoje atidarė „Sacher“ viešbutį. Siūlome apsilankyti žavioje jo kavinėje arba vienoje iš keturių „Sacher“ parduotuvių Vienoje.

Geriausios šokolado parduotuvės pasaulyje

Patarimas: ant torto „Sachertorte“ užsidėkite plaktos nesaldintos grietinėlės ir valgykite, užgerdami kava ar šampanu.

Geriausios šokolado parduotuvės pasaulyje

„Hot chocolate“, Turine, Italijoje

Italijos šokolado sostinėje pasimėgaukite karštu šokoladu. Šis žiemos gėrimas tirštas, karštas, karstelėjęs, ant viršaus dosniai užpurškiama plaktos grietinėlės. Tik Turine galima paragauti sluoksniuoto karšto šokolado ir espreso gėrimo stikliniame inde bicerin, šokoladinių ir lazdyno riešutų saldainių giandujotto.

Patarimas: Turine vyksta šokolado šventė „Cioccola-Tò“. Bilietą įsigysite turizmo informacijos biure, su juo gausite nuolaidų saldumynams mieste.

„Valrhona“ šokoladas, Tain l’Hermitage, Prancūzija

Vynais garsėjančioje šalyje, kairiajame Ronos upės krante užsukite į „Valrhona“ šokolado gamyklą. Šią šokolado rūšį vertina daugelis garsių šefų ir šokoladinių. „Valrhona“ šokoladas gaminamas tik su kakavos sviestu, jokių kitų riebalų į jį nededama. Šokolado mėgėjai gali apsipirkti fabriko parduotuvėje, o profesionalai – mokytis šokolado gaminimo mokykloje „Ecole du Grand Chocolat“.

Patarimas: gamyklos parduotuvė veikia kasdien, išskyrus sekmadienius. Pavaikštinėkite ir po senovinį Turnono miestelį palei Roną.

Šokoladas ir ispaniški sausainiai churros Madride, Ispanija

Madride verda naktinis gyvenimas. Čia populiarios šokoladinės (isp. churrería), kur naktinėtojai šurmuliuoja nuo 4 val. ryto iki pusryčių. Tradicinis tokių šokoladinių gardėsis – ilgos saldžios tešlos lazdelės, valgomos dažant į karštą šokoladą. Stabtelėkite garsioje šokoladinėje „San Gines“, kuri veikia nuo 1894 metų.

Patarimas: šokoladinė „San Gines“ yra senamiestyje, Pasadizo San Gines g., ji veikia visą naktį.

„Nemesis“, „River Café“ Londone, Didžioji Britanija

Išskirtinis garsių šefų, taip pat ir Jamie Oliverio mėgstamos kavinės desertas – šokoladinis tortas „Nemesis“, kuriam sodrų skonį suteikia didžiulis kiekis šokolado.

Geriausios šokolado parduotuvės pasaulyje

Patarimas: Londone vyksta šokolado ekstazės ekskursijos.

Šokolado viešbutis, Bornmutas, Didžioji Britanija

Ar žinote, kad yra netgi šokolado tema įrengtas viešbutis? Šokolado viešbutyje Bornmute vyksta šokolado ragavimo, šokolado gamybos pamokos.

Patarimas: viešbutis yra West Cliff rajone, netoli paplūdimio ir senamiesčio. Apetitas pakils, jei pirmiausia pasivaikščiosite paplūdimyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)