Štai prie upės, pačiame senamiestyje, buvusiame konservų fabrike, jau daug metų įsikūrusi užeiga, kur vietiniai lankosi diena iš dienos, linksmai leidžia laiką, pietauja ar vakarieniauja. Be to, šią vietą susiranda ir į miestą atvykę užsieniečiai, kurių net DELFI Maistas apsilankymo metu buvo daugiau nei vietinių.

Egidijus Stundža

Užeigos „Kranto 12” savininkas Egidijus Stundža – gimęs ir augęs čia pat, šioje gatvėje, šią vietą prisijaukinęs iki širdies gelmių, puikiai pažįsta čia užsukančius lankytojus ir žino, ką jie mėgsta ir ko niekada čia neturi trūkti – vietinių pamėgtos legendinės silkės „Panevėžietiškai“, kuri gaminama jau ne vieną dešimtmetį.

Silkė „Panevėžietiškai“

„Tai yra užkandis. Viskas, kas elementaru – yra labai skanu. O silkė „Panevėžietiškai“ savo pavadinimą jau turi 20-30 metų. Ir jis tiek laiko nesikeičia. Kaip Kijevo kotleto pavadinimas „prikibo“, taip ir silkė „Panevėžietiškai“. Ir nors lietuviams tai įprastas maistas, užsieniečiams – tai tobulas atradimas“, – sakė panevėžietis.

Anot jo, tie, kurie žino šį užkandį, ją dažnai užsisako. „Kurie neragavę – gali ir nežinoti šio gėrio. Bet vietiniai gyventojai užsieniečiams pasiūlo, parekomenduoja“, – teigė E. Stundža. Pasak restorano savininko, tie, kurie apie ją sužino ir paragauja – nenusivilia.

Silkė „Panevėžietiškai“

Ilgus metus viešo maitinimo srityje dirbantis Egidijus sutiko atskleisti legendinės silkės „Panevėžietiškai“ receptą.

Vyras akcentavo, kad čia svarbūs visi ingredientai, tačiau svarbiausia – gera silkė, kurią jis pats parenka iš tiekėjų. „Kai aš perku silkę, visada ją ragauju. Man iš nugaros išpjauna gabalėlį ir patikrinu, ar ji bus tinkama“, – akcentavo originalaus užkandžio autorius.

Silkė „Panevėžietiškai“

Silkė „Panevėžietiškai“

Reikės:

  • Silkės filė;
  • Kiaušinio;
  • Batono riekelių;
  • Fermentinio sūrio;
  • Majonezo;
  • Obuolio;
  • Pomidoro;
  • Svogūno;
  • Krapų;
  • Salotų lapelių;
  • Gražgarsčių lapelių;
  • Citrinos pagardinimui.
Silkė „Panevėžietiškai“

Paruošimas:

Supjaustykite silkės filė į patogias, nedideles skilteles. Fermentinį sūrį, obuolius ir svogūnus susmulkinkite ir sumaišykite su majonezu.

Paruoštą masę dėkite ant plaktame kiaušinyje apvolioto ir apkepto minkštutėlio batono, ant viršaus – griežinėlį pomidoro ir pjaustytą silkės filė. Papuoškite salotų lapeliais, gražgarstėmis, citrina.

Tokia gardi silkė „Panevėžietiškai“ kainuoja 4,50 euro.

Silkė „Panevėžietiškai“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)