Demokratiškas vadovas

Nedidelė užkandinė „Vermishelis“ įsikūrusi prekybai pritaikyto stilizuoto traukinio vagone, prekybos miestelyje „Urmas“. Modernus ir gana ryškus, žaismingas interjeras kurtas paties Mindaugo. Apskritai, viskas čia sugalvota ir įgyvendinta jaunojo kūrybines industrijas universitete studijuojančio savininko – nuo verslo idėjos ir užkandinės veikimo principo iki patiekalų receptų.

Užkandinė „Vermishelis“

Nepaisant to, kolektyvas dirba labai demokratiškai, visi pagrindiniai sprendimai priimami tariantis.

„Visi esame lygūs, kiekvieno nuomonė svarbi. Labai džiaugiuosi puikiais savo bendradarbiais, o labai nedidelė jų kaita turbūt rodo, kad ir jiems čia gerai“, – pasakojo Mindaugas, dažnai ir pats stovintis už prekystalio bei besisukantis virtuvėje.

Klientai patiekalus kuria patys

Makaronų patiekalų pagrindą sudaro specialiai gaminami spagečiai, o toliau klientas gali rinktis pats – mėsos rūšį, padažus, priedus, tokius kaip pomidorai, morkos, riešutai, svogūnai ir kitokius. Beje, vietoj spagečių galima rinktis ir veganiškus makaronus be kiaušinių arba ryžius.

Pasak M. Staniaus, tokia demokratija slypi pačiose verslo idėjos ištakose. Dar mokydamasis vyresnėse mokyklos klasėse, vaikinas grįždavo namo pavalgyti pietų. Kadangi gyveno visai arti mokyklos ir kelionei sugaišdavo labai mažai laiko, spėdavo pietus pats pasigaminti.

„Žinoma, patiekalas turėdavo būti nesudėtingas ir greitai paruošiamas. Todėl dažnai tekdavo rinktis makaronus. Kai nusibosdavo žinomi receptai bandydavau juos visaip paįvairinti. Tada ir įsitikinau, kad iš pirmo žvilgsnio toks nuobodus patiekalas, kaip makaronai, gali turėti daugybę pačių įvairiausių variantų ir tarpusavyje derančių skonių.

Pasinėrus į šias improvizacijas po truputį ir ėmė formuotis idėja ateityje pasidalinti savo atradimais ir su kitais. Be to, patiko tas paprasto paruošimo ir didelių galimybių derinys. Norėjosi, kad kiekvienas lankytojas atrastų mėgiamiausią savo derinį, todėl atrinkau pagrindines sudedamąsias dalis ir sukūriau padažus iš kurių jau pats žmogus susikuria savo derinį“, – dėstė pašnekovas, anksčiau patirties sėmęsis įvairiuose restoranuose.

Užkandinė „Vermishelis“

Plėstis neskuba, bet naujovių yra

Nuo idėjos iki jos įgyvendinimo praėjo ketveri metai. O dabar jau beveik metus dirbanti užkandinė sulaukia ne tik aplinkinių įmonių darbuotojų ir lankytojų, bet ir toliau esančių biurų darbuotojų, kurie čia specialiai atvažiuoja pietauti ar pasiimti maisto išsinešimui.

„Jei žmonės specialiai atvažiuoja pas mus, vadinasi mus vertina, o tuo mes labai džiaugiamės“, – sakė M. Stanius.

Pasak jo, jau susiformavo nuolatinių klientų ratas, bet visada atvyksta naujų valgytojų ir šis srautas vis stiprėja.

Užkandinė „Vermishelis“

„Žmonės išgirsta rekomendacijas vieni iš kitų, perskaito atsiliepimus mūsų „Facebook“ puslapyje ir nusprendžia atvykti patys. Iš tiesų jokių skambių atidarymų nedarėme, leidome sau įsibėgėti ir po truputį jaukintis klientus. Maitinimo įstaigai įsitvirtinti reikia daug laiko, tad kol kas apie plėtrą negalvoju, bet tokių planų ateičiai yra.

Dabar stengiamės pasiūlyti klientams kažką naujo tiesiog čia. Tiems, kurie nenori patys komplektuoti patiekalo, pasiūlėme dienos pietus su parinktu patiekalu. Taip pat pas mus dabar galima paragauti ir žuvies, vištienos, salotų bei labai gardžių naminių mėsainių“, – naujoves vardijo jaunasis savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)