„Knyga – tai lyg savotiškas dakaras ar bėgimo maratonas. Procesas, kol į vientisą kūrinį sugula didžiulis kiekis medžiagos, reikalauja ne savaitės ir ne mėnesio darbo. Didžiuojuosi, kad visi, kurie prisilietė prie knygos - ir prie jos dirbusi komanda, ir virtuvės šefai, su kuriais per metus įgyvendinau per pusšimtį skirtingų maisto fotosesijų, neskaičiavo darbo valandų ir siekė maksimalaus rezultato. Ir jei lig šiol galvojau, kad atspausdinti tikrai kokybišką ir spaudos raiška stebinančią knygą, kur spaudos galimybės iki galo atskleistų nuotraukas, galima nebent kur nors užsienyje, dabar tokią laikau savo rankose ir didžiuojuosi, kad ji sukurta ir pagaminta čia, Lietuvoje”, – pristatydamas knygą sakė R.Daskevičius.

Robertas Daskevičius pristatė maisto ir fotografijos idėjų knygą „52 kartai“

Anot jo, knyga „52 kartai“ nėra įprasta receptų knyga ar įprastas fotografijų albumas. Tai maisto ir fotografijos idėjų knyga: kaip gaminti, semiantis patirties iš daugiau nei pusšimčio skirtingų virtuvės šefų, užfiksuoti maistą nuotraukose taip, kad norėtumėte jį suvalgyti akimis, ir švęsti gyvenimą kartu su draugais ar šeima.

Be beveik 300 su skirtingomis idėjomis įamžintų maisto nuotraukų, knygoje pateikiami 200 receptų, skirtų vakarienei su draugais: užkandžiai, pagrindiniai patiekalai, gėrimai ir desertai. „Vieni jų – itin paprasti ir lengvai pagaminami, kitiems prireiks kiek daugiau patyrimo ir kantrybės. Vienus norėsite gaminti nuo A iki Ž, iš kitų gal pasiimsite tik dalį: būdą, kaip paruošti gardų marinatą, įdomų garnyrą ar išskirtinio skonio padažą“, – pasakojo R.Daskevičius.

Knygoje – ir lygiai 52 unikalūs maisto fotografijos patarimai, gimę iš fotografo patirties fotografuojant maistą ir projektą „52 kartai“. Dauguma jų tiks visiems, kas nors kartais ima į rankas telefoną ar fotoaparatą ir fotografuoja maistą, mėgsta dalintis tokiomis nuotraukomis socialiniuose tinkluose.

Taip pat knygos skaitytojai ras ir vakarėlių idėjų - kaip netradiciškai praleisti laiką su draugais bei įkvėpimui skirtas fotosesijas, kokioje netikėjote vietoje galėtų vykti vakarienė su draugais.

Į knygos puslapius sugulė ir projekto „52 kartai“, kurio metu R. Daskevičius kiekvieną savaitę vis su nauja idėja fotografavo skirtingų virtuvės šefų patiekalus, skirtus vakarams su draugais, istorijos ir nuotykiai.

„Be to, ši knyga – ir unikali mūsų kulinarinio laikmečio istorija, atskleidžianti dabartines gastronomijos tendencijas, madas, parodanti, kokius patiekalus dabar kuria garsiausi ir žinomiausi šalies virtuvės šefai. Tikiu, kad ji bus kaip geras vynas - laikui bėgant taps vis įdomesnė ir dar labiau išskirtinė”, – sakė autorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)