Restoranas „Ningen Restaurant“ (liet. „Žmonių restoranas“) gamina patiekalus, kurių paskutinei savo vakarienei prieš mirties bausmės įvykdymą pageidauja nuteistieji.

Serijinis žudikas Gary Markas Gilmore‘as, kuris buvo nuteistas už ginkluotą apiplėšimą, užpuolimą ir dvi JAV Jutos valstijoje įvykdytas žmogžudystes, išgarsėjo tarptautiniu lygiu, nes už padarytus nusikaltimus pareikalavo sau mirties bausmės.

Savo paskutinei vakarienei G. M. Gilmore‘as užsisakė mėsainį, bulvių košės, kietai virtą kiaušinį ir nemažai viskio. Teigiama, kad nuteistasis prašė tam tikros firmos viskio, bet jam teko tenkintis tuo, kurį turėjo restoranas.

Kitas nusikaltėlis – serijinis žudikas, žagintojas iš Čikagos Johnas Wayne‘as Gacy paskutinei vakarienei pageidavo svaro braškių, KFC vištienos kepsnelių, keptų bulvyčių ir keptų krevečių.

Restoranas gamino paskutinę vakarienę ir nusikaltėliui iš Teksaso Josephui Paului Jerniganui, nuteistam už žmogžudystę. Kalėjimo kapeliono siūlymu, šis nuteistasis atidavė savo kūną Teksaso anatomijos institutui. Vėliau, jam nežinant, jo kūną paėmė Federalinės vyriausybės projektui „Visible Human Project“.

J. P. Jerninganas pageidavo dviejų sūrainių, salotų ir šaltos arbatos. Tiesa, atėjus laikui, jis paskutinės vakarienės nebevalgė.

Dvi savaites veikianti paskutinių nuteistųjų paroda yra didesnės „Chim-Pom“ instaliacijos dalis, kurioje eksponuojami austrų avangardininko Hermanno Nitscho, japonų menininkės Aidos Makoto ir meno projektų kūrėjų grupės „Dengenki Network“ kūriniai.

Instaliacija – paskutinis renginys pastate, kurį greitai nugriaus jį įsigijusi Tokijo nekilnojamojo turto bendrovė. Jai priklauso netoliese esantis restoranas „Robot“.

Parodas įkvėpė pats Kabukiči rajonas ir jo istorija – čia žmonės pragyvendavo iš sekso industrijos, kūnų pardavinėjimo ir geidulių tenkinimo paslaugų, rašoma „Chim-Pom“ interneto svetainėje.

Tai jau ne pirmas tokio pobūdžio projektas.

2017 m. fotografas Henry Hargreavesas irgi fotografavo nuteistųjų mirti paskutines vakarienes. Šis menininkas nepritaria mirties bausmei, o savo nuotraukų seriją sukūrė po naujienos, kad Teksase nuteistiesiems mirti nebebus leidžiama pasirinkti pageidaujamų patiekalų savo paskutinei vakarienei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)