Pradėjau nuo tokios įžangos, nes šiandieną dalinuosi įspūdžiais iš vietos, kurioje fiziškai jau esu buvusi anksčiau ir tą vieną aprašiusi, bet kadangi įvyko minėta kaita, dabar šioje vietoje lankytojus vilioja naujas restoranas. Kalbu apie miesto širdyje, prekybos centro „Go9” patalpoje įsikūrusią Peru virtuvę – „Pachamama Dinner Club”, kurie apie save kalba: „tai unikalaus koncepto ekologiška virtuvė, paremta senomis Perujietiškomis maisto kultūros tradicijomis ir vadovaujama
užsienio šefų.“

Kadangi ši vieta jau veikia ne pirmus mėnesius ir atsiliepimus iš savo aplinkos jau buvau girdėjusi, pasidarė labai smalsu ir kartu su kolege susitarėme čia papietauti. Atvykome paskutinę vasaros dieną (ji buvo labai akivaizdi, kada orai taip greitai pasikeitė) ir pasirinkome pietauti erdvioje lauko terasoje.

Dienos pietų meniu tądien mus iškart nuteikė gerai. Galėjome užsisakyti: špinatų sriubos (4 EUR), sviestažuvę su priedais (7 EUR), ėrieną su priedais (7 EUR) atskirai, pirkti sriubą su antru patiekalu už 9 EUR arba rinktis verslo pietus, susidedančius iš trijų patiekalų ir karšto gėrimo už 12 EUR.

Svarbu paminėti ir vieną įdomų principą, jog renkantis visus variantus išskyrus sriubą, papildomai galite paskanauti įvairių salotų iš švediško stalo. Toks all you can eat principas mane tikrai nustebino ir nukreipė mintis dėl kainodaros pozityvesniu kampu.

Pietų pertrauka Vilniaus širdyje

Ar skanu? Savo pietums mes pasirinkome tik antruosius patiekalus: ėrieną ir sviestažuvę, bet patiekalai sukėlė tokią intrigą, kad aš privalėsiu sugrįžti paragauti čia visko daugiau. Tikriausiai supratote, jog mums tikrai patiko.

Patiekalai nuotraukose ir akyse atrodė spalvingai, o ir jų skonis nenuvylė. Mano valgyta ėriena buvo minkšta, raudono vyno ir čiobrelių padažas kartu su moliūgų piure ir grybais atrodė, jog ir privalėjo čia būti.
Švediško stalo salotos įvairios ir įdomios, jas buvo gerai valgyti tiek kaip pirmąjį patiekalą, tiek kaip garnyrą su ėriena.

Apibendrinantis komentaras – per dienos pietus sulaukus tokio patiekalo, ir ta diena gali tapti švente.

Pietų pertrauka Vilniaus širdyje

Ar greita? Pietaujančių nebuvo labai daug, tad mūsų užsakytus pagrindinius patiekalus pristatė per truputį daugiau nei dešimt minučių. Po to sekė maisto fotografavimas, kurį mano kolegė kantriai išlaukė, ir mėgavamasis spalvingais patiekalais.

Dėl švediško salotų stalo pietūs taip pat neprailgo, nes mes operatyviai pasirinkome, ko norime paragauti.

Bendrai mūsų pietūs truko apie valandą, bet kada temos pokalbiams neišsisemia, tai ir laikas neprailgsta.

Kas įdomu? Vieną iš įdomybių jau minėjau viršuje, tai furšeto principu pateiktos salotos.
Tęsiant apie aplinką, tai, žinoma, tokios lauko erdvės ir terasos šiam restoranui gali pavydėti daugelis maitinimo vietų. Šv. Jurgio bažnyčios bokšto fone įrengta spalvinga terasa ir mus atviliojo čia papietauti paskutinę itin šiltą dieną.

Pietų pertrauka Vilniaus širdyje

Viduje viskas stilinga ir prabangu, bet ne taip, jog pietaujant būtinai turi būti su dalykiniu kostiumėliu. Nors čia ir susipina prabanga su estetiškumu, bet viduryje esantis baras, kilimai ar prieangyje spalvingos pagalvėlės, tavęs neįspaudžia į per didelius rėmus. Aš puikiai jaučiausi su plėšytais džinsais ir sportiniais bateliais, matysite tą iš mano šypsenos nuotraukoje.

Pietų pertrauka Vilniaus širdyje

Jų pavadinime esantis žodžių junginys „dinner club“ reiškia tai, jog dienos metu čia gali papietauti, o po vakarienės gali pakliūti į tikrą siautulingą vakarėlį.

Trumpa išvada, jog nors ir pasiilgstu anksčiau čia veikusios maitinimo vietos (nostalgija studijų laikams), bet neabejoju, jog į Vilnių iš Peru atvežtos naujienos greitai pritrauks savo lojalius lankytojus. Mane ši vietai tikrai suintrigavo.

Restoranas „Pachamama Dinner Club“ įsikūręs Gedimino pr. 9, jis dirba pirmadieniais – trečiadieniais 11:00 – 01:00, ketvirtadienį penktadienį valanda vėliau, o šeštadienį darbą pradeda 12:00 dienos ir baigia 02:00 valandą nakties.
Interneto svetainė ČIA arba „Facebook