Po metus trukusios rekonstrukcijos Klaipėdos senamiestyje duris atvėrė nauja alaus darykla. Smalsiausieji jau vasarą per Aludarių šventę jau turėjo progą apsilankyti „Švyturys Brewery“ alaus darykloje. Nuo rugsėjo 7 dienos, visą savaitgalį skambant muzikai ir aktyviai pramogaujant, oficialia duris atveria ir „Švyturys B-House“ gastrobaras.

Virtuvės šefas siūlo skoniais pakeliauti po Artimųjų Rytų regioną: ne viename užkandžių patiekiami Azijos šalių pasididžiavimu jau tapę padažai bei prieskoniai.

Atidaryme apsilankiusi vilniečių pora sako, kad ir namuose vakarienei renkasi įvairius užkandžius, o čia paragavę libanietiškų filatelių su daržovėmis bei tahini padažu ir vištienos iešmelius, negailėjo komplimentų maistui.

„Tai tikrai puikūs užkandžiai, jie kitokie, nei dažnai siūlomi baruose, puikiai paruošti ir labai skanūs. Tad galima ir pasilinksminti, ir gauti tikrai puikią vakarienę“, – šypsojosi pora.

Ne vienas susigundė ir apskrudintais macorelos rutuliukai patiekiamais salsos padaže.

„Įdomus ir šviežias maistas visuomet vilioja. Klaipėdoje, bent man, dar neteko ragauti taip paruošto sūrio“, – į naujai duris atvėrusią pramogų vietą atėjusi mergina.

Prie alaus kelis vyrai susigundė paragauti siūlomų apkeptų žuvyčių su Azijos šalyse itin pamėgtu tahini padažu.

Smaguriams siūloma ir rankomis spausto naminio halumio sūrio iešmeliai, apskrudinti brandintos jautienos kukuliai, troškinti gravy padaže, kokosuose kepintos krevetės su su aviečių ir apelsinų padažu, žuvies tartaras bei didžiulė kukurūzų užkandžių lėkštė.

Atidarymo dieną nespėję pasimėgauti „Golden Parazyth“ ir „Los Secretos de Pablo“ koncertais, ar pasigražinti gastrobare barberių „Men’s Spot“ pop up salono paslaugomis bei sudalyvauti išskirtinėse degustacijose, šeštadienį ir sekmadienį dar gali pasimėgauti pramogomis.

Šeštadienį gastrobaro vėl kviečia Barberių „Men’s Spot“ pop up salono meistrai, aludaris Mažvydas „Colours of Bubbles“ bei „Parranda Polar“ koncertai.

Sekmadienį siūloma itin neįprasta pramoga – Tap room yoga ir garsų terapija lauke, žaliojoje zonoje šalia gastobaro, taip pat galėsite pasimėgauti ir užkandžiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)