Skanesni žuvies patiekalai namuose
Pasiruošti įmantresnių žuvies patiekalų namuose yra lengva. Viskas prasideda nuo poros gudrių technikų ir kelių sudėtinių dalių, kurios žymiai pagerins patiekalo skonį. Kai tik jie atsidurs jūsų arsenale, įspūdingą vakarienę galėsite pasiruošti bet kurią savaitės dieną.
1. Naudokite pergamentinį popierių
Jei dažnai žuvį perkepate, laikas prisiminti pergamentinį popierių. Suvyniokite žuvį į kepimo popierių ir kiškite į orkaitę. Tuomet žuvis labiau virs garuose, o ne keps, be to, šis metodas neleis žuviai išsausėti ir sukietėti. Kartu su žuvimi į kepimo popierių galite privynioti ir daržovių. Taigi iš esmės turėsite gatavą patiekalą, kai popierių išvyniosite.
2. Apibarstykite žuvį ruduoju cukrumi
Rudasis cukrus pagerina beveik visų produktų skonį, ar tai būtų ravioliai su sūriu, ar kukurūzų spragėsiai. Žinoma, su žuvimi jis taip pat gali padaryti stebuklus. Apibarstykite ruduoju cukrumi švelnaus skonio žuvį, pavyzdžiui, menkę ar tilapiją. Ji nedelsiant įgaus stipresnį, riešutus primenantį skonį, tarsi būtų ruošta prabangiame restorane.
3. Rinkitės kvapnius padažus
Lai padažų stiklainiukai tampa jūsų draugais. Tokie padažai kaip Dižono garstyčios, pomidorų salsa ar pesto padažas su bazilikais yra jau gatavi padažai jūsų žuviai. Vos keli šaukšteliai šių padažų suteiks jūsų patiekalui trokštamą skonį. Turėkite šių dalykų po ranka – ir paruošti skanią vakarienę iš karto bus lengviau ir greičiau.
4. Traškios odelės paslaptis yra... keptuvė
Jei svajojate apie traškią žuvies odelę, kokia būna geruose restoranuose, jums reikia išsitraukti keptuvę. Didelis ir lygiai pasiskirstęs karštis yra geriausias būdas suteikti žuvies odai traškumo, kuris mėgavimąsi žuvimi pavers tikrai ypatingu potyriu.
5. Apšlakstykite žuvį citrinų sultimis
Nepaisant to, kiek prieskonių naudojote, kepta žuvis vis tiek gali būti prėsko skonio. Tokiu atveju trūksta tik vieno – citrinos ar laimo sulčių. Turėkite šių vaisių po ranka ir prieš patiekdami žuvį apšlakstykite ją gaivia rūgštele.