1. Elektrinis trintuvas

Jei vietos kavinėse dažnai valgote trintas sriubas, iš tikrųjų be didelių pastangų jas galite pasigaminti ir patys, jei tik turėsite elektrinį trintuvą. Tai ne kas kita, kaip maišytuvas, pritaisytas ant strypo. Tokį prietaisą galima įmerkti į skystį ir sutrinti bet kokias jame esančias kietas daleles arba trinti pačias daržoves ar vaisius. Toks trintuvas yra nepamainomas gaminant trintą pomidorų sriubą, morkų ar moliūgų sriubą, plaktą grietinėlę, tirštus glotnučius ir net kokteilius.

Kalbant apie kokteilius...

2. Kokteilių plaktuvas


Padarykite įspūdį savo svečiams ir po darbo pasigaminkite įspūdingų kokteilių naudodami jiems plakti skirtą indą. Daugiau nebevadinsite kokteiliu gėrimo, į kurį įmetėte pora ledukų ir pamaišėte šaukšteliu. Toks plaktuvas užtikrins, kad visos gėrimo dalys vienodai susimaišys ir kad gėrimas bus šaltas be gausybės tirpstančio ledo. Tokie plaktuvai tinka ir limonadams maišyti.

3. Salotų džiovintuvas


Kodėl jums reikia salotų džiovintuvo? Jeigu tikrai plaunate salotas taip, kaip reikėtų, nėra geresnio būdo jas nusausinti, negu pasitelkus tokį salotų džiovintuvą. Sudėkite į jį nuplautus salotų lapus, paleiskite jį suktis ir jame liks nusausinti salotų lapai.

4. Virtuvinės svarstyklės


Sverti ingredientus yra labai svarbu, jei norite tiksliai laikytis patiekalų receptų. Pamatuoti reikiamą kiekį sudėtinių dalių jums geriausiai padės virtuvinės svarstyklės. Nedidelėmis svarstyklėmis taip pat galite sverti savo maisto porcijas, jei skaičiuojate kalorijas, ar pasverti korespondenciją, jei norite sužinoti siuntimo kainą.

5. Gerų peilių rinkinys


Turėti tokį peilių komplektą yra absoliuti gyvenimo būtinybė. Jei vis dar stengiatės supjaustyti pomidorą su iš kažkur paveldėtu peiliu, jums tikrai reikėtų nepagailėti pinigų ir pereiti į naują lygį su gerų peilių rinkiniu. Tokį rinkinį turėtų sudaryti dantytas peilis duonai, peilis lupimui ir šefo peilis.

6. Porcelianinė grūstuvė


Nors gali atrodyti, kad tokios grūstuvės priklauso Viktorijos laikų vaistinėms, šis dinamiškas virtuvės duetas puikiai tinka ruošiant daugybę patiekalų, įskaitant pesto ar kario padažus. Prieskoniai, grūsti tokiame inde, būna kur kas kvapnesni. Tiesiog sunku suprasti, kokios parankios gali būti šios grūstuvės, kol jos nestovi jūsų virtuvėje.

7. Sunki pjaustymo lenta


Tai turėtų būti tikra medinė pjaustymo lenta, o ne lengva, plastikinė lentelė, slidinėjanti po visą stalą. Kai turėsite tokią lentą savo virtuvėje, kapojimas ir pjaustymas bus kur kas lengvesnis procesas.

8. Kavinukas su presu


Jei norite mėgautis skanesne kava, rinkitės kavinuką su presu, kuris dar vadinamas prancūzišku kavinuku. Šis paprastas kavos ruošimo būdas išsaugo natūralius aliejus, kurie prarandami, kai kava gaminama kavos aparate su filtru. Taigi jūsų kava bus kur kas stipresnio aromato. Tokį kavinuką galite naudoti ir arbatai, jei ją ruošiate iš palaidų arbatžolių lapelių.

9. Stilingas butelio kamštis


Artėjant trečios dešimties pabaigai, gali pasitaikyti atvejų, kai jums norėsis nepabaigtą vyno butelį pasilikti vėlesniam laikui. Taigi jums reikės butelio kamščio. Rinkitės kamštį su stilingu viršumi, kad gėrimo likučių saugojimas būtų elegantiškas.

10. Česnakų spaudyklė


Ar česnaką vis dar smulkinate peiliu? Iki to laiko, kai sukanka 30 metų, česnakų spaudyklė turėtų atsirasti kiekvieno žmogaus virtuvėje. Šis įrankis leidžia sutraiškyti česnako skilteles į mažas daleles, kurios idealiai tinka patiekalams gardinti. Jums nereikės vargti pjaustant česnakus peiliu, be to, traiškant česnakus spaudykle išsiskiria daugiau aromato.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)