Atsiųstame pranešime prekybos tinklas „Maxima“ skaičiuoja, kad šįmet daugiau nei dvigubai yra išaugusi konservavimui skirtų priemonių paklausa.

Prekybos tinklo komercijos vadovė Vilma Drulienė pastebi, kad susidomėjimas šaldymo maišeliais ir indeliais prasideda dar birželį, kai soduose ir parduotuvių lentynose uždera pirmosios šviežios uogos. „Kiek vėliau – liepos pradžioje – pastebime augantį susidomėjimą stiklainiais, cukrumi ir įvairiais saldikliais. Neabejojame, kad tuomet lietuviai pradeda ruošti uogienes ir džemus. Rugpjūtis – agurkų ir kitų daržovių konservavimo metas“, – pasakoja V. Drulienė.

Stiklainių šiemet parduota net 78 proc. daugiau nei pernai. Patys populiariausi – nedideli stiklainiai – iki 0,5 litrų talpos. „Vis dėlto pati populiariausia prekė yra stiklainių dangteliai, kurių šiemet parduota daugiau nei 2 mln., t. y. net 10 kartų daugiau nei pačių stiklainių. Žmonės kaupia stiklainius ir juos panaudoja kelissyk, o atėjus konservavimo sezonui tiesiog pasirūpina naujais dangteliais, kurių esama ne tik tradicinių metalinių ar užspaudžiamų plastikinių, bet ir margintų įvairiausiomis spalvomis. Spalvotieji stiklainių dangteliai itin paklausūs, nes dažnai vasarą konservuotų gėrybių stiklainis tampa ir dovana žiemos švenčių metu, todėl žmonės, rinkdamiesi konservavimo tarą, vis dažniau dėmesį atkreipia ir į jos estetinę išvaizdą“, – pažymi V. Drulienė.

Ieškantiems originalaus šiųmečio recepto patiks šis agurkų džemas, kuris yra ne tik puikus pagardas, bet ir gali būti netradicine dovana artimiesiems.

Agurkų džemas


Reikės:

  • apie 250 g nuluptų agurkų
  • 170 g uogienėms skirto cukraus
  • vanilės ankšties sėklų arba 1 valgomojo šaukšto maltos vanilės

Gaminimas:

  1. Nuluptus agurkus sutarkuokite per smulkią tarką.
  2. Agurko sultis ir tarkį supilkite į puodą, suberkite cukrų ir vanilę, viską gerai išmaišykite ir palikite 2 valandoms.
  3. Tuomet užkaiskite puodą ant stipriai įkaitintos viryklės ir kaitinkite apie 5 minutes, nuolat pamaišykite.
  4. Supilkite į stiklainį, užsukite dangtelį, o atvėsusį agurkų džemą laikykite šaldytuve.

Šis agurkų džemas puikiai tiks prie blynų ar sumuštiniui su skrudinta duona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)