Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras jau antrus metus miesto bendruomenę ir svečius sukvietė į „Mėlynąją vakarienę“, kurios metu Teatro aikštę užlieja ne tik šventiškai pasipuošę bei linksmai nusiteikę žmonės, bet ir daugybė mėlynomis staltiesėmis užtiestų stalų, vaišių, mėlynų balionų, netikėčiausių stalo dekoracijų ar net užrašytų šūkių.

„Mėlynoji vakarienė“ sulaukė didelio svečių susidomėjimo – pakako vos paskelbti apie registraciją socialiniuose tinkluose, ir kone per dieną užsiregistravo maksimalus – 1 300 svečių – skaičius.

Mėlynoji vakarienė

„Po kasmet miestą užliejančios Jūros šventės karštinės rugpjūčio 1 d. švenčiamas miesto gimtadienis prašyte prašėsi kitokio formato – šiltos, jaukios, elegantiškos, bendruomenę suburiančios šventės, – pasakojo renginio sumanytoja J. Navickaitė-Petrikienė. – Didelis susidomėjimas „Mėlynąja vakariene“ parodė, kad žmonės noriai tampa šventės dalimi. Mes pasiūlėme vakarienei spalvą ir subūrėme muzikantus, kūrėjus, bet svarbiausia jos dalis – patys miestiečiai.“

Anot Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovės Jurgitos Skiotytės-Norvaišienės, žmones vilioja ne tik šio teatro muzikantų bei solistų atliekami gražiausi spektaklių kūriniai, bet ir noras bendrauti, susipažinti, švęsti bendruomeniškai.

Mėlynoji vakarienė

„Žmonės nori pasijusti bendruomenės nariais. Vienas iš geriausių būdų pasijusti klaipėdiečiu ar bent Klaipėdos simpatiku, dalyvauti „Mėlynojoje vakarienėje“ ir švęsti Klaipėdos miesto gimtadienį kartu. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kolektyvui ir, tikiuosi, mūsų gerbėjams tai dviguba šventė. Rugpjūčio 1-oji žymi XXI Tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ pradžią“, – sakė J. Skiotytė-Norvaišienė.

Susirinkusi „mėlyna“ publika šventė ne tik Klaipėdos miesto gimtadienį: gimtadienius šventė ir čia sėdintys klaipėdiečiai, tad renginio pradžioje gana dažnai vienoje ar kitoje pusėje skambėjo „Su gimimo diena“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)