Svetainė Thekitchn.com nurodė prancūzams įprastus 5 dalykus, kurių pavyzdžiu verta pasekti ir mums.

1. Pagrindiniai ingredientai


Beveik kiekvienoje prancūzų virtuvėje visada galima rasti kiaušinių, sūrio, sviesto, pieno, garstyčių, uogienės ir baltojo vyno. Užpildykite savo šaldytuvą šiais 7 produktais ir galėsite pagaminti praktiškai viską.

Tai – pagrindiniai šios tautos patiekalų ingredientai ir praverčia gaminant tiek pusryčius, tiek pietus, tiek vakarienę, tiek lengvus užkandžius.

2. Daugiau sviesto – visada geriau.


Anot prancūzų, sviesto niekada nebūna per daug. Garsioji šefė Julia Child mokė nebijoti sviesto, ir prancūzai per amžius dėkos jai už tai. Sviesto naudojimas troškinant daržoves ar keptą vištieną visada suteikia malonesnių skonio pojūčių.

3. Geriausi valgiai – dažnai negaminti.


Prancūzų teigimu, nebūtina mokėti tobulai ruošti valgį. Kartais užtenka ir paprastų produktų, galimų valgyti paprasčiausiai gražiai paserviravus – sūrio, konservuotos mėsos, vaisių ar alyvuogių.

4. Padažą geriau patiekti salotose.


Neverta traukti atskiro dubens padažui – juk galite jį patiekti ir salotose. Padažas tebūna dubens apačioje, o viršuje palikite pačias daržoves. Sutikite – mažiau vargo, mažiau netvarkos, o kartu – prancūziškiau.

5. Atsipalaiduokite per vakarienes ir viskas bus tobula.


Vakarienės neturėtų būti streso kupinos valandos. Pamėginkite jų metu atsipalaiduoti. Kai tokie draugų vakarėliai nebebus kančia, galbūt norėsite jų net dažniau. Jei jums viskas atsibodo – nupirkite desertų šaldytų pusfabrikačių skyriuje ir valgykite iš plastikinių indelių – štai kaip paprasta viskas gali būti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)