Vilniečius egzotišku desertu jau kurį laiką viliojanti ledainė „Paradice“ pirmoji Lietuvoje siūlo paragauti tailandietiškų ledų, pirkėjui prieš akis gaminamų specialioje šaldančioje keptuvėje. Nors desertas skanus ne tik gomuriui, bet ir akims, jo paragauti kol kas pasiryžta ne kiekvienas.

Idėja atidaryti tokią ledainę Lietuvoje vienam jos įkūrėjų kilo keliaujant po Aziją. „Toks ledų gaminimo būdas ten paplitęs. Jam patiko ir pats ledų skonis, ir tai, kad visi produktai labai švieži. Kokie ledai bebūtų – ar vaisiniai, ar vanilinis plombyras – jaučiasi labai intensyvus skonis. Jis grįžo į Lietuvą ir šią idėją papasakojo man, buvau sužavėtas, nes esu didelis ledų fanatikas“, – pasakoja ledainės bendraturtis P. Sveikata.

„Manau, kad reikia ir lietuvius palepinti natūraliais ir įdomesniais ledais. Lietuvoje yra paplitęs europietiškas ledų standartas – gelato ar ledai ant pagaliuko, jokių naujovių jau ilgą laiką niekas nebuvo sugalvojęs įvesti. Išgirdęs šią idėją nudžiugau – pagaliau galima pasiūlyti kažką įdomesnio vartotojų rinkai, kuri jau yra pakankamai subrendusi, kad nebijotų išbandyti naujoves“, – sako ledainės įkūrėjas.

Tailandietiški ledai

Siekdamas populiarinti naujus skonius ledainės savininkas sumanė surengti konkursą, kuriame bus galima laimėti galimybę tailandietiškais ledais nemokamai mėgautis visą gyvenimą.

Pasak P. Sveikatos, kurdami prekės ženklą jo kūrėjai norėjo išlaikyti kuo didesnį autentiškumą. „Žodyje „Paradice“ susipina rojus ir ledai. Kadangi ledai kilę iš Tailando, norėjosi susieti ir su tuo – atsirado neoninės šviesos, palmės, tropiniai augalai, ryškios spalvos. Buvusiems Tailande tai tikrai sukels nostalgiją, ten naktį viskas spindi ryškiomis spalvomis“, – tikina P. Sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)