Šiais metais startavęs unikalus projektas Lietuvoje – gurmaniškas turas per Lietuvą truks ištisus metus. R. Bolgovas kiekvieną mėnesį lanko vis kitus miestus ir rengia degustacines vakarienes skirtinguose Lietuvos miestų restoranuose. Per metus virtuvės šefo kulinarinis turas planuoja aplankyti 25 miestus.

Pasibaigus turui bus išleista knyga „25 skonių istorijos“, kurioje bus sutalpinti geriausi turo metu gaminti dvylika patiekalų.

Palangoje, sanatorijos „Gradiali“ restorane, R. Bolgovas susirinkusiems svečiams pristatė spalvingos ir išskirtinės meksikietiškos virtuvės patiekalus. Tai – devintoji kulinarinio turo vakarienė. Šie patiekalai dar ne kartą nebuvo niekur gaminti, visiškai nauji ir unikalūs.

Pasak virtuvės šefo, kiekviena detalė ir kiekviena smulkmena čia apgalvota itin kruopščiai – nuo specialiai tam parinktų indų vakarienei iki aukščiausios kokybės ingredientų patiekalams.

Ruslano Bolgovo degustacinė vakarienė

Tokia degustacinė vakarienė vienam žmogui kainavo 50 eurų. Susipažinti su virtuvės šefu ir paragauti jo ruošiamų išskirtinių patiekalų, susirinko pilnas restoranas žmonių. Tai ne pirmas kartas, kai į renginį netilpo visi norintys, o bilietai į paskelbtą vakarienę buvo išgraibstyti vos per kelias dienas.

Gastro vakarienės meniu kiekvienam miestui kuriamas išskirtinis valgiaraštis su penkiais naujais patiekalais.

Ruslano Bolgovo degustacinė vakarienė

Pirmas patiekalas, kurį vakarienės metu pristatė R. Bolgovas – „Šefo komplimentas“.

„Kas yra šefo komplimentas? Tai, kas turi likti ilgai jūsų širdyje“, – sakė R. Bolgovas.

„Buenos noches“ – patiekale dominvo juodosios pupelės ir džiovintos slyvos.

Ruslano Bolgovo degustacinė vakarienė

Šaltam užkandžiui buvo patiektas „Antojitos“ – tunas, pomidorų šerbetas, tekilos skonio įdarai.

Ruslano Bolgovo degustacinė vakarienė

Trečią patiekalą – karštą užkandį Ruslanas pagamino iš kiaulienos šoninės – „Con Permiso“. Jį sudarė kiaulienos šoninės kubas su baklažanais ir graikiškais riešutais, o ant patiekalo viršaus puikavosi „nachos“ pabarstukai. Šalia – keptos paprikos ir čili padažas.

Ruslano Bolgovo degustacinė vakarienė

„Meksikiečiai labai mėgsta ir tikrai valgo daug kiaulienos. O ir mes turime tą panašumą. Kodėl pasirinkau šoninę? Todėl, kad ją pagaminome išskirtiniu būdu. Kiekvienam patiekalui stengiamės pritaikyti vis skirtingą gaminimo technologiją. Šį kartą gaminome žemoje temperatūroje. Šoninę ruošėme per naktį, marinavome su meksikietišku alkoholiniu gėrimu – tekila, o dabar ją apskrudinsime“, – patiekalą pristatė R. Bolgovas.

Ketvirtas karštas patiekalas – „Con Mucho Gusto“ – antienos ir triušienos duetas, aplietas šokolado-čili lava.

Ruslano Bolgovo degustacinė vakarienė

Užbaigti degustacinę vakarienę virtuvės šefas pasirinko desertu „Rojo ojo“, kur burnoje susimaišė mango-pasiflorų šerbetas, apelsinų-čili salsa ir trijų pienų skanėstas.

Ruslano Bolgovo degustacinė vakarienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)