Nuo birželio 11 d. kasdien projekto tinklapyje yra atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2018 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o ketvirtadienio vakarą specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva jau trečius metus iš eilės – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

15 vieta. SAINT GERMAIN (Vilnius)

Šefas – Gediminas Švenčionis
Vadovas – Dainius Vasiliauskas
Virtuvės tipas – prancūziška virtuvė
Terasa yra

Restoranas „Saint Germain“

Šių metų geriausių restoranų reitinge „Saint Germain“ pakilo penkiomis pozicijomis ir yra geriausias prancūziškos virtuvės restoranas Lietuvoje.

Restoranas „Saint Germain“

Tai yra stabilus pasirinkimas ieškant metai iš metų nekintančios kokybės su patikrintu ir įvertintu meniu bei vos keliomis jo naujienomis kasmet.

Restoranas „Saint Germain“

G. Švenčionio sukurtas a la carte per daugiau nei 10 metų keičiasi nedaug, nes, kaip teigia restorano vadovas D. Vasiliauskas, kad įtrauktų naują patiekalą, reikia kažkurį išmesti, o eliminuoti galima tik tuo atveju, jei pavyksta pagaminti kažką geriau. Tai nėra taip paprasta. Be to, nuolatiniai „Saint Germain“ lankytojai yra pamėgę tam tikrus patiekalus ir sunkiai „paleidžia“ savo favoritus.

14 vieta. MOMO GRILL (Klaipėda)

Šefai – Valdas Anusevičius ir Vytautas Samavičius
Vadovė – Kristina Samavičienė
Virtuvės tipas – grill&bar
Terasa yra

Restoranas „Momo Grill“

„Momo Grill“ jau trečius metus iš eilės šio projekto kontekste yra tarp geriausių šalies restoranų (2017 m. – 10 vieta, 2016 m. – 6 vieta). Ir šiemet ši šefo V. Samavičiaus kuruojama virtuvė buvo pripažinta kaip geriausia grilio patiekalų vieta pajūryje.

Restoranas „Momo Grill“

Restoranas yra žinomo virtuvės meistro V. Samavičiaus ant grotelių keptos mėsos patiekalų restoranas, kuriame viskas atrodo taip paprasta, kad net sudėtinga.

Restoranas „Momo Grill“

Pagrindinis „Momo Grill“ meniu yra nedidelis, tačiau kiekvienas patiekalas yra išieškotas ir vertas dėmesio. Ir nors grilio patiekalai daugiau asocijuojasi su mėsa, čia skaniai pavalgys ir žuvies mėgėjai.

13 vieta. MONTE PACIS (Kaunas)

Šefas – Rokas Vasiliauskas
Vadovė – Indra Ramanauskienė
Virtuvės tipas – moderni pasaulio virtuvė su vaikystės nostalgija
Terasa yra

Restoranas „Monte Pacis“

Tai yra labai ryškus kilimas šiemet – netgi per 10 pozicijų (2017 m. – 23 vieta). Panašu, kad restorano šeimininkė ir pagrindinė someljė I. Ramanauskienė nė kiek nesuklydo virtuvės vairą atiduodama labai perspektyviam naujosios Lietuvos šefų kartos atstovui – R. Vasiliauskui.

Restoranas „Monte Pacis“

Turbūt viena didžiausių restorano sėkmės paslapčių – absoliučiai unikali aplinka. Pravėrus „Monte Pacis“ komplekso vartus atsiveria ilga Liepų alėja, kurioje auga 34 liepos, o tolumoje į dangų įšovęs vienas ryškiausių brandžiojo baroko pavyzdžių Šiaurės ir Rytų Europoje – Pažaislio vienuolynas. Čia esančiame restorane dirba jauniausias šių metų trisdešimtuko šefas – R. Vasiliauskas ir jo 20 asmenų virtuvės komanda.

Restoranas „Monte Pacis“

„Monte Pacis“ meniu – tarsi sumoderninta lietuvių klasika. Žiemą, kai šalta, Rokas ieško, kaip sukurti šilumos iliuziją, ir siūlo daugiau ant grilio ruošiamų patiekalų. Prabėgęs pavasaris ir jo meniu buvo susietas su įspūdžiais ir Azijos šalimis. O vasaros valgiaraštyje – lietuviui iš vaikystės pažįstami skoniai, pateikti naujoviškai. Tarkime, mamos koldūnų tešlos receptas, paruoštas šiuolaikiškai ir drąsiai (su aviena, raugintais agurkais, mėtomis ir karamelizuota svogūnų grietine).

12 vieta. APVALAUS STALO KLUBAS (Trakai)

Mentoriai – Pasquale Palamaro, Rado Mitro, Juris Dukalskis
Vadovė – Raimonda Repšytė
Virtuvės tipas – naujai atrastos lietuviškos gėrybės moderniojoje gastronomijoje
Terasa yra

Restoranas „Apvalaus stalo klubas“

Pernai geriausiųjų trisdešimtuką pradėjęs, šiemet „Apvalaus stalo klubas“ kilo netgi per 18 pozicijų ir tai yra didžiausias kilimas šių metų sąraše!

Restoranas „Apvalaus stalo klubas“

Išskirtinė vieta su geriausiu vaizdu į istorinę Trakų pilį įpareigoja kurti išskirtinę virtuvę. „Apvalaus stalo klubo“ meniu jau daug metų prižiūri keli iškilūs mentoriai. Šiuo tikslu Trakuose viešėjo šefai iš Islandijos – Ragnaras Omarssonas ir Bjorgvinas Myrdalas, Ispanijos kulinarijos žvaigždė Sergio Bastard'as, Bordo regiono šefas Stephane Casset'as Stephano ir kiti.

Restoranas „Apvalaus stalo klubas“

Dabartinį „Apvalaus stalo klubo“ meniu sukūrė vieną „Michelin“ žvaigždutę užsitarnavusio restorano „Indaco“, esančio Italijos Iskijos saloje, šefas Pasquale Palamaro. Šio a la carte šerdis – naujai atrastos lietuviškos gėrybės šiuolaikinėje gastronomijoje, kurį vainikuoja konditerio Nello Iervolino desertai.

11 vieta. Nüman (Kaunas)

Šefai – Povilas Zuoza, Daniellis Johnas Pennellis, Dominykas Kaupas, Kristina Liukaitytė
Vadovai – Gitana ir Tadas Survilos
Virtuvės tipas – fine dining
Terasa yra

Restoranas „Nüman“

Pernai vos po kelių mėnesių darbo „Nüman“ šovė iškart į Lietuvos geriausiųjų trejetuką, šiemet liko visai šalia geriausiųjų dešimtuko, tačiau į jį nepateko. Vis dėlto jis vis dar išlieka geriausiai vertinamu restoranu Kaune.

Restoranas „Nüman“

Čia svarbi kiekviena detalė, nes, pasak „Nüman“ šeimininkės Gitanos, tik visuma gali suteikti stipriausią potyrį. Restorano tikslas – nuo pirmosios minutės žadinti pojūčus ir kelti emocijas, kurios svečius lydėtų ir po vakarienės.

Restoranas „Nüman“

Restorane siūlomas degustacinis meniu (6 patiekalai + šefo komplimentai – 50 Eur), tačiau yra ir a la carte: „Duodame mūsų svečiams patiems nuspręsti, kokio tipo vakarienės jie pageidauja“, – pasakoja G. Survilienė. Visi patiekalai, kurie patenka ant svečių stalo „Nüman“, yra sezoniški su skandinavišku DNR ir „fine dining“ kryptimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)