Kalbant apie terasas, tai vieniems restoranams natūraliai pasiseka ir jie staliukus gali išsistatyti įdomiuose vidiniuose kiemeliuose, kitiems reikia labiau pasistengti ir grožį bei patrauklumą svečių akims (ir jų „Instagram“ profiliams) sukurti patiems.

Pasivažinėjau po Vilnių ir šiandien noriu pasidalinti savo įspūdžiais iš keturių terasų, kur atradau tai, ko nesitikėjau!

„Panama Food Garden“ (Žvėrynas)

Šiai vietai pristatyti tiktų toks reklaminis šūkis: „Jeigu nenori išvažiuoti iš miesto, bet nori pasijusti kaip miške, kviečiame apsilankyti!“ Gal tai ir nėra originaliausias kvietimas, bet jis tikrai atspindi šio restorano esmę – čia atrandi tarp medžių pasislėpusią unikalią vietą. Žvėryne esančio „Panama Food Garden“ restorano kieme stovi dar ir labai neįprastas statinys.

Intrigą dėl šio statinio išlaikysiu iki kitos pastraipos ir pratęsiu savo įspūdžius apie užsisakytą dienos pietų patiekalą – baklažanų ir pomidorų užkepėlę, kuri kainavo 5 EUR, o stalo vanduo – nemokamai.

Restoranas „Panama Food Garden“

Nors tądien, kai lankiausi, lankytojų buvo tikrai gausu, bet mano vienas užsisakytas patiekalas ant stalo atkeliavo labai greitai ir labai karštas. Gavau žodinį aptarnavusio personalo įspėjimą, kad keptuvė, kurioje šis patiekalas buvo pateiktas, yra karšta, tad aš neskubėdama pradėjau fotografuoti. Užkepėlei pravėsus, su malonumu ją valgiau ir džiaugiausi savo sprendimu pasirinkti vegetarišką variantą, nes jis buvo charizmatiškas ir gardus.

Restoranas „Panama Food Garden“

Restorano kiemas ir terasa jame yra labai jaukūs, su pakabintomis lemputėmis, lesyklėle ir daug visokių jaukių mielų daiktų. Terasa (ypač vasarą) yra be galo gražiai žaliuojanti ir tikrai verta apsilankymo. O minėtas neįprastas statinys – tai šiltnamis. Jame taip pat yra sėdimų vietų ir jis labai jaukiai panaudojamas įvairioms šventėms. Sprendimas gana neįprastas.

Restoranas „Panama Food Garden“ – Vykinto g. 17A, Vilnius. Tel. (8-650) 82829. Darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais nuo 11.30 iki 22.00, šeštadieniais – nuo 10.30 iki 22.00, sekmadieniais – nuo 10.30 iki 21.00. Restorano Facebook paskyra.

„Vathaitau“


„Vathaitau“ (Naujamiestis)

Taip pat noriu pasidalinti įspūdžiais iš viename įdomiame J. Basanavičiaus gatvės kieme įsikūrusios maitinimo vietos – „Vathaitau“.

Čia su drauge atvykome papietauti apie 13.00 val. Užsisakėme dienos pietų patiekalą – Phad Tau (ryžiniai makaronai su vištiena/tofu, cukinija, kiaušiniu, sojų pupelių daigais, žemės riešutais). Kaina 5 EUR, stalo vanduo nemokamai.

Restoranas „Vathaitau“

Dienos pietų makaronai buvo gardūs, visi ingredientai tinkamai paruošti. Kad būtų dar ryškiau, išsispaudžiau citrinos griežinėlį ir truputį užsipyliau aštraus padažo. Porcija tikrai didelė, pateikimas tvarkingas. Vis dėlto yra ir vienas trūkumas – labai lėtas aptarnavimas, pietų metu dirbo vos vienas aptarnaujantis žmogus.

Restoranas „Vathaitau“

Labiausiai mane nustebino tai, kad tokioje vietoje – vidiniame kiemelyje yra įsikūrusi tokia smagi vieta su labai jaukia terasa. Terasa nėra didelė, joje vos penki staliukai, prie kurių patogiai gali susėsti iki 7 asmenų. Jaukumą sustiprina ir žavūs stalų skėtukai, kurie tave tikrai nukelia į Aziją. Viduje erdvė irgi nėra didelė, gana tamsi, tad kai šilta, kviečiu išbandyti būtent šios vietos lauko terasą!

Restoranas „Vathaitau“ – J. Basanavičiaus g. 37 iš kiemo pusės, Vilnius. Tel. (8-677) 61383. Darbo laikas: pirmadieniais–ketvirtadieniais nuo 12.00 iki 22.00, penktadieniais – nuo 12.00 iki 15.00.
Restorano Facebook paskyra.

„Plento Grill & Wine“


„Plento Grill & Wine“ (Saulėtekis)

Važiuodamas Nemenčinės plentu šį restoraną galėtum labai lengvai pravažiuoti, nes tikėtis, kad kažką unikalaus gali rasti virš tinklinės maisto prekių parduotuvės, yra gana naivu. Vis dėlto tokių vietų taip greitai nurašyti nereiktų, nes kai atidarai sunkias „Plento Grill & Wine“ restorano duris, patenki į labai jaukią ir skoningai įrengtą restorano erdvę, kuri toliau prasitęsia ir iki įspūdingos lauko terasos. Terasa didelė, tad joje sustatyti įvairaus dydžio staliukai, krėslai – sūpuoklės ir tiesiog daug mažų mielų interjero detalių. Turiu pripažinti, kad visa tai mano pietus padarė tik dar malonesnius.

Restoranas „Plento Grill & Wine“

Pietums su kolegomis užsisakėme specialų pietų pasiūlymą – kukulaičių sriubą ir kiaulienos šašlykų. Toks mėsingas komplektas čia kainavo 5,5 Eur, stalo vanduo nemokamas.
Sriuba buvo nei per karšta, nei per šalta, nei per tiršta ar skysta. Joje buvo daug daržovių ir po du didelius mėsos kukulius. Sriuba soti, o ir pati porcija ne vaikiška. Šalia sriubos buvo pateiktos dvi minkštos šviesios duonos gabalėliai. Mums patiko tiek vaizdas, tiek skonis.

Restoranas „Plento Grill & Wine“

Antrojo patiekalo laukėme su nekantrumu, juk armėniški šašlykai – tikra legenda! Bet sulaukę jų liūdnai nusišypsojome – lėkštėje gulėjo vos trys gabaliukai. Dabar tenka pripažinti, kad su išvadomis paskubėjome, nes po pietų visi džiaugėsi kaip tik tokiu porcijų dydžiu. Nelikome alkani, bet ir nepersivalgėme, kad būtų sunku grįžti į darbus. Tiesa, patys šašlykai mums pasirodė truputį per sūrūs, o prie šalia pateikto garnyro dar labai puikiai būtų derėję žirneliai ar salotos su šlakeliu aliejaus. Nežinau, ar tai būtų labai armėniška, bet tokie mūsų pasiūlymai.

Restoranas „Plento Grill & Wine“ – Nemenčinės pl. 33, Vilnius. Tel. +370 52 303 303. Darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais nuo 11.30 iki 23.00, šeštadieniais–sekmadieniais nuo 13.00 iki 23.00. Restorano Facebook paskyra.

„Valgomasis“


„Valgomasis“ (Naujamiestis)

Ši vieta tikrai labai neįprasta – tarp gėlių paviljonų įsikūręs restoranas „Valgomasis“ nėra labai lengvai randamas, bet gėlių pardavėjos jau tikriausiai įpratusios išgirsti klausimą dėl šios vietos ir kelią parodo teisingą.

Tądien pietums pasirinkau šaltibarščius ir salotas su antiena, bulvėmis bei burokėliais. Toks komplektas man kainavo 7 EUR, stalo vanduo nemokamas.

Restoranas „Valgomasis“

Nuotraukoje pamatę sriubos indelį, neabejoju, kad tikrai nustebsite – šaltibarščiai balti! Tai vėlgi ne klaida, o įdomus sprendimas pateikti mūsų visų vasarą taip mylimą šaltąją sriubą. Trinti burokėliai, kiaušinis sriuboje yra, bet jie nugrimzdę ir tik gerai išmaišius, sriuba įgauna mums jau atpažįstamą rožinę spalvą. Unikalus pateikimas, o ir skonis unikaliai geras!

Restoranas „Valgomasis“

Valgytos salotos su antiena manęs taip stipriai nesužavėjo, o gal ir mano lūkesčiai jau buvo per daug iškelti. Bendrai vis tiek buvo gardu ir labai sotu. Maistas pateiktas apgalvotai, estetiškai, o kadangi čia dienos pietums nesiūloma įprastų kotletukų su bulvių koše, didžiausias pagyrimas virtuvei už kūrybą.

Grįžtant prie šios apžvalgos temos, tai taip – ši vieta turi labai jaukią terasą, kuri yra kelis kartus didesnė už erdvę viduje, tad pasinaudokite proga ir būtinai apsilankykite čia vasarą!

Restoranas „Valgomasis“ – J. Basanavičiaus g. 44, Vilnius. Tel. (8-610) 92124. Darbo laikas: antradieniais–ketvirtadieniais nuo 11.00 iki 14.00. Restorano Facebook paskyra.