Nuo birželio 11 d. kasdien projekto tinklapyje atskleidžiamas geriausių šalies restoranų 2018 m. reitingas pradedant nuo 30 vietos, o birželio 28 d. specialaus renginio metu Vilniuje paaiškės aukščiausiais balais šiemet įvertinti Lietuvos restoranai.

Tokie restoranų vertinimai ir apdovanojimai vyksta pasauliniu mastu, o kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuva jau trečius metus iš eilės – nebe išimtis. Ta proga prieš trejus metus buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra per 100 šiame projekte balsuojančių maisto industrijos profesionalų.

„Delfi“ pristato antrąjį šalies geriausių restoranų penketuką

20 vieta. Böff (Vilnius)

Šefas – Mheras Gevorkjanas
Vadovas – Mheras Gevorkjanas
Virtuvės tipas –
steakhouse
Vidutinės patiekalų kainos: 22–150 Eur (karšto), 6–19 Eur (užkandžių)
Terasa yra

Restoranas „Böff“

Susumavus Gero maisto akademijos rezultatus tai yra geriausias didkepsnių restoranas Lietuvoje.

Pasaulį išmaišęs šefas iš Armėnijos Mheras Gevorkjanas, nuo 1994 m. dirbęs didelių viešbučių restoranuose ir kruiziniuose laivuose, prieš šešerius metus pribrendo „savo vietai“. Taip, jeigu trumpai, atsirado restoranas „Böff“, kurį netrukus įvertino kokybės mėgėjai.

Restoranas „Böff“

„Böff“ didkepsnių puikumas slypi paprastuose dalykuose. Tai tarpusavyje derantys kokybiški ingredientai, teisingas prieskonių santykis, teisinga technika ir, žinoma, šefo meistriškumas. Be mėsos patiekalų, čia visada yra ganėtinai platus jūrų gėrybių, žuvų pasirinkimas, taip pat šefo kurtų desertų.

19 vieta. NERIJA (Nida)

Šefai – Jonas Bilotas, Klaudijus Urbonas, Lukas Makarevičius
Vadovai – Jovita Lenkaitytė ir Gintaras Makulis
Virtuvės tipas – europietiška virtuvė
Vidutinės patiekalų kainos: 20 Eur (karšto), 10 Eur (šalto)
Terasa yra

Atokiausias šalies kurortas turi aukšto lygio restoraną pavadinimu „Nerija“, kuris kasmet atsiduria tarp 30 geriausių Lietuvoje. Per daugiau nei 14 metų tame krašte šios „fine dining“ pažibos dar niekam nepavyko nukonkuruoti.

Restoranas „Nerija“

Išties tokių vietų, kur būtų ir puikus maistas, ir didžiulis vyno pasirinkimas, ir aukšto lygio aptarnavimas, šiame rojaus kampelyje nėra daug. O juk tai yra taip svarbu – kulinarinės patirtys ir po jų liekančios emocijos yra pavykusių atostogų sudedamoji dalis!

Restoranas „Nerija“

„Nerijos“ a la carte yra judrus. Čia labai daug priklauso nuo žvejų sėkmės – žuvis čia gaminama tik šviežiai pagauta ir atvėsinta. Beje, apskritai kiek įmanoma užsienio produkcija čia yra keičiama į vietinę. Taip yra ir kalbant apie mėsą. Iš Naujosios Zelandijos keliavusią ėrieną šiemet pakeitė iš vietinių ūkininkų perkamas pieninis ėriukas. Taip pat meniu prisidėjo ir lietuviškas pieninis paršelis. Restorane gaminama jautiena irgi yra lietuviška, brandinta ne mažiau nei 45 dienas.

18 vieta. TI'ANA (Vilnius)

Šefas – Jaroslavas Girdzijevskis
Vadovas – Renatas Jauniškis
Virtuvės tipas – Viduržemio jūros regiono virtuvė
Terasa yra (40 vietų)

Restoranas „Ti'Ana“

Tai yra šio restorano antri metai iš eilės „30 geriausių restoranų“ projekte. Nors šiemet jis yra keliomis pozicijomis žemiau, tačiau visiškai užtikrintai – 18 vietoje. „Ti'Ana“ yra vienas patikimiausių pasirinkimų ieškant Viduržemio jūros regiono virtuvės Vilniuje.

Restoranas „Ti'Ana“

Nustatyta restorano kryptis – Viduržemio jūros skoniai – iškart pasufleravo raw baro galimybę. Taip tartarai ir kiti žalios žuvies, jūrų gėrybių ir mėsos patiekalai tapo neatsiejama šios restorano meniu dalimi. Netgi galima teigti, kad tai yra tartarų, kurie yra gaminami prie žmonių akių, ambasada. Žalios žuvies, mėsos ir jūrų gėrybių pasiūlymai ir patiekalai ant grilio/krosnyje sudaro pagrindinę meniu dalį.

17 vieta. ERTLIO NAMAS (Vilnius)

Šefas – Tomas Rimydis
Vadovas – Tomas Rimydis
Virtuvės tipas – Lietuvos istorinė virtuvė
Kainos: 4 patiekalų – 30 Eur ir 6 patiekalų pažintinė vakarienė – 40 Eur
Terasa yra

Restoranas „Ertlio namas“

Restoranas „Ertlio namas“ yra trisdešimtuko naujokas. Restoranas su unikalia koncepcija, atsidaręs 2016 m. vasarą, greitai susilaukė dėmesio, o kartu su tuo ir įvertinimų.

Tai yra vienas griežčiausių restoranų kalbant apie meniu sudarymą. Kiekvienas patiekalas yra pagrįstas istorija ir atspindi, kaip praėjusiais amžiais maitinosi Lietuvos aukštuomenė. Ne veltui šį restoraną yra pamėgę užsienio keliautojai, kurie vienos vakarienės metu gali užčiuopti Lietuvos istoriją per gastronominę patirtį.

Restoranas „Ertlio namas“

Patiekalai ant stalo atkeliauja kartu su istorijomis – iš kur tie ingredientai buvo vežami, kaip auginami, apdorojami, derinami ir, žinoma, kokiame amžiuje buvo sukurtas receptas. Tiesa, nors ingredientai ir deriniai yra istoriniai, Tomas naudoja šiuolaikines technologijas juos apdoroti.

16 vieta. DA ANTONIO (Vilnius)

Šefas – Dmitrijus Babenko
Vadovai – Antonio ir Asta Meschino
Virtuvės tipas – moderni itališka virtuvė
Vidutinės patiekalų kainos: 25 Eur (karšto), 15 Eur (šalto)
Terasa yra

Restoranas „Da Antonio“

Užtikrintai – pagal „30 geriausių restoranų“ rezultatus trečius metus iš eilės tai yra geriausias itališkos virtuvės restoranas Lietuvoje. Beje, tai yra aukščiausia „Da Antonio“ pozicija per visus trejus projekto metus.

Restoranas „Da Antonio“

Ilgametis šio restorano šefas Dmitrijus Babenko išbandė įvairų meniu, tačiau niekada nenutolo nuo itališkos virtuvės. Dabar restorano valgiaraštis yra keičiamas 2–3 kartus per metus ir yra platus. Kaip įprasta itališkuose meniu, taip ir čia yra daug užkandžių, pirmieji ir antrieji patiekalai, atskira dalis karštųjų patiekalų su mėsa ir platus karštųjų patiekalų su žuvimi pasirinkimas, taip pat atskiras grilio patiekalų pasirinkimas. O desertų korta susideda netgi iš 8 pozicijų. Ten karaliauja tiramisu pagal ypatingąjį „Da Antonio“ receptą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)