Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Šį restoraną pasirinkau norėdama papietauti su draugėmis tam, kad visos spėtume laiku sugrįžti į darbus skirtinguose Vilniaus rajonuose – vis dėlto savarankiškas maisto pasirinkimas tikrai pasiteisina.

Pietų čia atvykome truputį po 12 val. ir kadangi buvau iš anksto rezervavusi staliuką, jokių nesklandumų dėl vietos trūkumo kaip kitiems išalkusiems nekilo. Stebint situaciją, mano rekomendacija – ateiti vėliau. Žinoma, jei tik galite vėliau pietauti.

Restoranas „Element“

Pietų variantai tądien buvo: agurkinė ir kreminė moliūgų sriubos (kasdien būna dvi skirtingos), naminės vištienos dešrelės, jautienos troškinys su pupelėmis, polenta su saulėje džiovintais pomidorais; garnyrui: duonelė su įvairiomis užtepėlėmis, bulvių košė, grikiai ir įvairios salotos bei daržovės. Ir visa tai kiekvienas gali rinktis, degustuoti, kartoti ir valgyti, kiek tik nori, už vieną ir tą pačią 7 EUR sumą asmeniui. Ar reikia pridėti, kad stalo vanduo, sultys, kava ir desertas įskaičiuoti taip pat?

Ar skanu? Kadangi čia atėjau gana išalkusi, akys norėjo visko, bet skrandis suprato – pasirink ir valgyk saikingai. Tad tą ir padariau. Paragavau kreminės moliūgų sriubos, kuri tikrai buvo kreminė ir tikrai moliūgų. Būna, pasitaiko, kad iš kremiškumo virtuvė pameta pagrindinį ingredientą ir jo skonio nebelieka. Čia su sriuba viskas buvo gerai, dar šalia prisitepiau išbandyti skirtingų gardžių užtepėlių.

Restoranas „Element“

Karštųjų patiekalų pasirinkau vėlgi saikingai, bet... įsidėjau paragauti visų. Negalėjau kitaip, o ir vieno vienintelio kažkaip neišsirinkau. Nors vištienos dešrelės ir bendrai visos dešrelės nėra fotogeniškiausias patiekalas, bet užtat skonis man patiko. Jautiena neplūduriavo riebiame padaže, o buvo sodriai ištroškinta su pupelėmis ir išlaikė savo sultingumą. Polenta, pagaminta iš kukurūzų miltų, manęs labai nesužavėjo, buvo gana sausa, tad gelbėjo tik garnyrui pasirinktos įvairios daržovės.

Reziumuojant, tai nėra valgyklos ar koks nors greitai ir bet kaip pagamintas maistas, jis skanus ir kasdien vis kitoks.

Restoranas „Element“

Ar greita? Atvykus labai tradiciniu pietų metu, dauguma staliukų jau buvo užimti arba ant jų uždėtos rezervacijos su klientų vardais. Grūsties prie maisto tikrai nebuvo, bet palaukti natūraliai susiformavusioje žmonių eilėje truputį teko. Bendrai toks maisto pateikimo principas labai pasiteisino, nes greitai pasiėmus maisto, lieka daugiau laiko maloniam pokalbiui.

Kas įdomu? Jau aprašytas bufeto principas tikrai yra gana unikalus atvejis Vilniuje, o dar ir maistas yra įdomus, kiekvieną dieną skirtingas ir svarbiausia – skanus. Interjeras estetiškas, žavi jo neįpareigojantis paprastumas. O dar kai matai, kad aptarnaujantis personalas gerai palaiko tvarką – patinka tik labiau.

Restoranas „Element“

Dar įdomu tai, kad penktadieniais dienos pietūs būna įkvėpti kurios nors šalies virtuvės, tad čia tikrai bandoma užtikrinti skonių įvairovę.

Trumpa išvada. Vilniuje galima ant rankų suskaičiuoti maitinimo vietas, kurios kasdien ir be papildomų rezervacijų pietus organizuoja bufeto principu, tad šį restoraną aplankyti ir išbandyti kasdien skirtingų bei spalvingų patiekalų vienareikšmiškai verta.

Atsiskaitymas galimas tiek kortele, tiek grynaisiais.

„Element“ įsikūręs „Corner“ viešbutyje, T. Ševčenkos g. 16, Vilnius. Tel. (85) 219 5356. Restoranas dirba pirmadieniais–penktadieniais 11:30–22:00 val., šeštadieniais 12:00–22:00 val., o sekmadieniais ilsisi. Kasdien pietų meniu ir kitą informaciją galite rasti jų „Facebook“ paskyroje.