Smidrai Lietuvoje vis labiau populiarėja. Pavasarį tai yra pirmoji lauko sąlygomis užauganti daržovė, skelbianti apie šviežių daržovių sezono pradžią. Smidrai pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir yra labai naudingi žmogaus organizmui. Juose yra baltymų, vitamino C, kalcio, vitaminų B1 ir B3. Lietuvoje smidrų derlius pradedamas rinkti gegužės pradžioje ir sezonas tęsiasi iki Joninių. Tad mėgaukimės šiomis daržovėmis kol dar nevėlu“, – šypsosi viena iš renginio organizatorių Renata Paleičikaitė-Polujanskienė.

Festivalis „Smidrų festas“

Kaip gi smidrus valgyti pataria profesionalai? Smidrai gali būti valgomi žali, apvirti, kepti keptuvėje ar ant grotelių. Juos galima marinuoti arba šaldyti. Festivalio lankytojai galės įvertinti ir netikėtas šių daržovių paruošimo interpretacijas. Gurmaniškų potyrių mylėtojams – rūkyti, marinuoti smidrai, picos, mėsainiai, blyneliai, fajitai, vafliai, kišai, tacos su smidrais. Na, o smaližių lauks smidrų ledai ir panakota su sepijų rašalu ir smidrais.

Festivalis „Smidrų festas“

„Smidrų festivalis skirtas visiems: tiems, kurie domisi maisto gaminimu, nori paragauti netikėtų skonių arba nė karto gyvenime nėra ragavę smidrų. Vakaro svečiai jau spėjo įvertinti festivalio meniu, kviečiu tą padaryti ir kitus. Net neabejoju, kad kiekvienas ras sau priimtiniausią skonį“, – sako R. Paleičikaitė-Polujanskienė.

Apsilankyti smidrų festivalyje bus galima gegužės 17–20 dienomis turguje „Uptown Bazaar“, Kauno g. 16, Vilnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją