„Vilniaus vartuose“ dideliais vitrininiais langais įsikūręs sveiko maisto restoranas „Sapno košė“ jau daugiau nei pusę metų kviečia šalia dirbančius ir kitus lankytojus sveikai papusryčiauti ir papietauti, o gal net ir ankstėliau pavakarieniauti.

Nenustebinsiu, bet šią vietą pirmą kartą aplankyti nusprendžiau per savo pietų pertrauką, tad kartu su netoliese dirbančia kolege čia atvykau pietų apie 13 valandą. Pakankamai nedidelėje, bet jaukioje erdvėje radome kelis laisvus staliukus ir užsisakėme maistą prie baro.

Dienos pietų meniu kasdien užrašomas ant didelės kreidinės lentos ir skelbiamas restorano „Facebook“ paskyroje. Savo pietums pasirinkome tokias košes: avinžirnių su morka ir kale kopūstais bei papildomai su vištiena ir „Džiugo sūriu“ (įprastai kainuotų 4,2 EUR, bet vištienos ir sūrio priedas šią kainą padidino iki 5,9 EUR) bei nekepintų grikių su morka, kale kopūstais ir papildomai minėta vištiena ir sūriu (vėlgi įprastai kainuotų 4,2 EUR, su priedu 5,9 EUR). Dar tądien galėjome rinktis dienos sriubą – perlinių kruopų (1,5 EUR), trijų rūšių salotas (3,3–4,2 EUR), o anksčiau pietauti atvykę – dar ir „Con Carne“ su avinžirniais ir mėsa (5,7 EUR). Tikrai ne patys pigiausi pietūs, bet turiu pripažinti, kad mano simpatijas ši vieta laimėjo.

Restoranas „Sapno košė“

Ar skanu? Maistas su stipriu charakteriu – tokį komplimentą galėčiau jam skirti. Iš tiesų nesitikėjau, kad tokie paprasti ingredientai, sujungti tarpusavyje, atskleis tokį gerą skonį. Po šios porcijos jaučiausi soti, bet neapsunkusi, tad dar kartą įsitikinau subalansuotos mitybos privalumais. Sakysite, kad už tokią sumą galima papietauti geriau? Taip, galima, bet dėl to šios vietos peikti tikrai nereikėtų.

Ar greita? Eilės prie baro užsisakyti maisto nebuvo, tad mūsų užsakymą priėmė ir vėliau pristatė pakankamai greitai. Mes labai neskubėjome, bendravome, mėgavomės maistu ir bendrai užtrukome apie valandą. Tiesa, pastebėjau kelis lankytojus, kurie atėję vėliau, papietavo labai greitai ir paliko restoraną dar prieš mus, tad greitumo kriterijų restoranas pateisina.

Kas įdomu? Smagu pamatyti, kad ši Eglės Skrolytės ir Jono Elvikio atidaryta maitinimo vieta po atidarymo rudenį sėkmingai gyvuoja toliau.

Restoranas „Sapno košė“

Kaip ir minėjau, erdvė čia jauki, aukštos lubos, vitrininiai langai, mielos įvairios detalės ant sienų ir stalų patraukia akį, tad laukdami maisto, tikrai nenuobodžiausite. Aptarnavimas draugiškas ir informatyvumas, nes tikiu, kad dėl meniu klausimų kilo ne tik mums. Maistas pateikiamas išvaizdžiuose induose, serviruotėje naudojami ir auksiniai įrankiai. Tiesa, tamsius stalus nuo dulkių reikėtų pravalyti dažniau.

Trumpa išvada. Vienareikšmiškai šią vietą išbandyti turėtų visi tie, kurie vertina ir siekia sveikos bei subalansuotos mitybos. Dėl savo auksinės taisyklės ir restorano kainodaros aš asmeniškai kasdien pietums šios vietos nesirinkčiau, bet pradėti rytą su jų gardžia pusryčių koše planuoju jau artimiausiu metu.

„Sapno košė“ dirba šiokiadieniais 7:45–18:45 val. adresu Gynėjų g. 14, Vilnius. Jų Facebook paskyra.