Šioje nedidelėje gatvės atkarpoje aš lankiausi daugybę kartų, bet visuomet rinkdavausi šalia įsikūrusias maitinimo vietas, kurios myli mėsą, o „Vietą“ vis palikdavau kitam kartui. Dabar džiaugiuosi, kad pagaliau tas kartas atėjo, tad noriu su jumis pasidalinti savo pietų pertraukos įspūdžiais.

Tinklaraščio Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Taigi tądien pietums buvo siūloma: žirnių-daržovių sriuba (1,8 EUR), salotos su mocarela (4 EUR), kalafiorų-pievagrybių užkepėlė (4 EUR) bei tofu kotletukai (4 EUR). Perkant dienos sriubą su antru patiekalu iki 15 val. toks komplektas kainuoja 5 EUR, tad būtent šiuo pasiūlymu ir pasinaudojau. Savo pietums pasirinkau sriubą ir kalafiorų-pievagrybių užkepėlę.

Apie savo dienos pietų meniu ši vieta skelbia ne tik ant veidrodžio prie įėjimo, bet ir kasdien savo „Facebook“ paskyroje.

Kavinė-baras „Vieta“

Ar skanu? Žirnių-daržovių sriubos skoniui pritrūko ryškumo. Sriuba buvo be jokių ryškesnių prieskonių, tokia paprasta ir, sakyčiau, lengvai pamirštama. Porcija didelė, pateikimas tvarkingas, bet ypatingų pagyrų ji neverta.

Kavinė-baras „Vieta“

Priešinga situacija su mano pasirinktu antruoju patiekalu – žavingai pateikta kalafiorių-pievagrybių užkepėle. Iš pradžių ji buvo kiek karštoka, bet pravėsusi buvo tikrai labai gardi, pagrindiniai ingredientai puikiai vienas kitą papildė, o šalia pateiktas natūralus daržovių garnyras tiko idealiai. Valgiau neskubėdama, nes nenorėjau, kad lėkštė greitai liktų tuščia. Geru dalyku reikia mėgautis, tad aš tą ir dariau.

Kavinė-baras „Vieta“

Ar greita? Atvykusi 14 val. radau tik vieną laisvą staliuką (tiesa, juos visus gali suskaičiuoti ant rankų pirštų) ir kelias laisvas kėdes prie baro. Per pietų valandą vyko natūrali papietavusių ir naujai atėjusių rotacija, bet bendrai maisto užsakymo, pristatymo principas vyko greitai. Aptarnavimas nei kažkuo labai malonus, nei nemalonus – toks truputį nuobodus, atsižvelgiant į šios vietos idėją. Juk nėra sunku nusišypsoti ar pakalbinti į tavo jaukią virtuvę atvykusius smalsius klientus.

Kas įdomu? Vegetariškų/veganiškų vietų aš specialiai nesirenku, bet man visuomet smagu užsukti į tokias vietas ir paįvairinti savo pietų pertraukas. Tikriausiai pasakydama, kad dar kartą įsitikinau, kaip skaniai gali būti paruoštas vegetariškas/veganiškas maistas, galiu ką nors įžeisti, juk čia jokia naujovė – žmonės per amžių amžius mokėjo skaniai pagaminti ne tik mėsą. Taip, tą žinau, bet vis tiek kaskart džiaugiuosi, jeigu pietums pasirenku tai, ko įprastai nevalgau.

Kavinės viduje tikrai jauku. Čia nerasite baltų staltiesių ar įspūdingo interjero, erdvė įrengta universaliai, kad tiktų tiek dirbti per pietus, tiek naktį, kada prasideda naktinis gyvenimas už baro.

„Vieta“ dirba adresu Šv. Ignoto 12–1, Vilnius. Tel. (8-602) 23247. Darbo laikas: pirmadieniais–trečiadieniais 12:00–23:00 val., ketvirtadienį dirba nuo vidudienio iki vidurnakčio, o penktadienį ir šeštadienį pradeda vidudienį ir baigia 2 val. nakties. Sekmadieniais nedirba. „Facebook“ paskyra.