„Kiekvienos šalies maisto gaminimo tradicijos yra persipynusios su tam tikros šalies kultūra ir vertybėmis. Todėl natūralu, kad skirtingų šalių virtuvės patiekalus pamėgusius žmones drauge supažindiname ir su tos šalies kultūra. Kadangi japonai pasaulyje garsėja išskirtine pagarba vyresnio amžiaus žmonėms, nusprendėme savo restorane Lietuvos senjorus vaišinti nemokama japoniška arbata“, – atsiųstame pranešime kviečia japoniško restorano „Gyoza Bar“ įkūrėjas Mantas Petrauskas.

Arbata į Japoniją pateko 510 metais iš Kinijos, tačiau iki IX amžiaus šalyje naudota tik kaip vaistas. Vėliau arbatą pradėta gerti religinių apeigų metu Japonijos aukštuomenės namuose, o XVII amžiuje ji tapo neatsiejama ir kiekvieno eilinio japono gyvenimo dalimi. Iki šių dienų japonai arbatą geria tylioje, švarioje ir ramioje aplinkoje, kur kiekvienas geriantis arbatą demonstruoja išskirtinę pagarbą kitiems, kartu tuo pačiu metu su jais geriantiems arbatą. Ilgainiui arbatos gėrimas tapo šios šalies savotiška filosofija, kai puodelis arbatos tapo vaistu įveikiant vienatvę, susigrąžinant vidinę ramybę ir pusiausvyrą bei pasineriant į savo jausmų ir svajonių apmąstymus.

„XXI amžiuje nuolat skubame ir randame vis mažiau ir mažiau laisvo laiko nuoširdžiam bei atviram pokalbiui su savo tėvais ar seneliais. Nors to ir nenorime, dėl laisvo laiko stokos sau brangius vyresnio amžiaus žmones priverčiame pasijusti vienišais ir užmirštais. Siūlydami nemokamą japoniškos arbatos puodelį senjorams tikimės, kad tai paskatins vyresnio amžiaus žmones nesėdėti tarp keturių sienų ir apsilankyti pas mus su savo bendraamžiais draugais ar pakviesti puodelio arbatos ilgai nematytus savo vaikus bei anūkus“, – kalba M. Petrauskas.

„Gyoza Bar“ Vilniuje visus senjorus nemokama arbata vaišins visą savaitę nuo pirmadienio iki penktadienio (balandžio 23–27 dienomis) nuo 15.00 iki 16.30 val. Baras įsikūręs adresu Vokiečių gatvė 14, Vilnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)