Pasirodo, pasaulyje egzistuoja šimtai dainų apie šį keptą, traškų ir sultingą patiekalą. „ChickFit“ surinko ir pasidalijo dainų apie vištieną dešimtuku. Į jį pateko ne tik merginų numylėtinio popmuzikos dievaičio Justino Bieberio hitas, bet ir pikantiški džiazo, roko ir kantri stiliaus kūriniai. Jų pasiklausius norėsis tik vieno – įleisti dantis į gardžiai apskrudusią vištienos kulšelę.

„Viščiukų šokis“

Turbūt nėra pasaulyje žmogaus, kuris nežinotų šios melodijos. Ji pažįstama iki skausmo. Vos išgirdus pirmuosius akordus, norisi ploti, judinti klubus ir šokinėti. Tačiau ar žinote, kad pirmą kartą „Chicken Dance“ (liet. „Viščiukų šokis“) nuskambėjo 1950 m. Šveicarijoje, o ją sukūrė akordeono virtuozas Werneris Thomas?

Manoma, kad iš pradžių „Viščiukų šokis“ būdavo atliekamas per tradicinį „Oktoberfest“ festivalį Vokietijoje – dalyviams smagiai kilnojant alaus bokalus. Vėliau nuotaikinga melodija išpopuliarėjo Didžiojoje Britanijoje, o 8-ajame dešimtmetyje pasiekė JAV ir tapo žinoma visame pasaulyje.

Justinas Bieberis – „Omaha Mall“

Kas jau kas, bet šis JAV dainininkas ir daina apie keptą vištieną, atrodytų, yra du nesuderinami dalykai. Tačiau ankstyvuoju kūrybos laikotarpiu jaunasis atlikėjas kartu su didžėjumi Tayloru Jamesu ir vadybininku Ryanu Goodu įrašė dainą „Omaha Mall“, kur skamba ir šio patiekalo pavadinimas.

Dainoje apie prekybos centrą, kuriame herojai leidžia laiką, ieško naujų batų ir dairosi į merginas, nuskamba R. Goodo kreipimasis į J. Bieberį ir prašymas paskolinti dolerį, kad šis galėtų nusipirkti saldžiarūgštės vištienos. Tokios gardžios, kad net pirštus norisi apsilaižyti.

Jaco Pastorius – „The Chicken“

Džiazas apie vištieną? Įmanoma. Tokį kūrinį yra sugrojęs vienas geriausių visų laikų bosinės gitaros virtuozų – amerikietis Jaco Pastorius su bigbendu. Ką gali žinoti, galbūt pasiklausę šio kūrinio norėsite lėkti į virtuvę ir sukdamiesi džiazo ritmu pašauti į orkaitę vištienos?

Dolly Parton – „Chicken Every Sunday“

Legendinė JAV kantri dainininkė Dolly Parton, paklausta, kada geriausia valgyti vištieną, nedvejodama atsakytų – sekmadienį. Savo kūrinyje „Chicken Every Sunday“ (liet. „Vištiena kiekvieną sekmadienį“) garsi atlikėja dainuoja apie paprastą šeimą, kuri priklauso žemesnei socialinei klasei ir negali sau leisti didelio namo ant kalvos. Tačiau dėl to jie neliūdi, nes kiekvieną sekmadienį valgo vištieną, kurios paskanauti į svečius užsuka ir pastorius.

„The Jackson5“ – „How Funky is Your Chicken?“

Sunku patikėti, tačiau apie vištieną dainavo net pats popkaralius Michaelas Jacksonas. Tiesa, tą darė dar vaikystėje, kai priklausė šeimos grupei „Jackson5“. Viena iš garsiojo penketuko dainų taip ir vadinosi „Kiek funky yra tavo vištiena?“

Coltas Fordas – „Chicken & Biscuits“

Ar žinojote, kad vištiena puikiai dera ir su sausainiais? Krikščioniškojo kantri reperis Coltas Fordas sukūrė dainą apie herojų, kuris įsimyli kaimo merginą. Kaip sakoma dainoje, „saldesnę nei arbūzų vynas ir karštesnę nei Alabamos asfaltas“. Pasak dainininko, tobulą kaip vištiena ir sausainiai.

„Zac Brown Band“ – „Chicken Fried“

Kad kepta vištiena gali būti didžiausias įkvėpimas, įrodo ir JAV kantri roko grupė „Zac Brown Band“. Ji sukūrė dainą apie daugeliui puikiai pažįstamą akimirką, kai ateina penktadienio vakaras, tu vilki patogius džinsus, išsidrebi ant sofos, įsijungi radiją ir valgai traškią keptą vištieną. Tikra palaima.

Danielis Cormieras – „All About That Cake“

Imtynininkai ne tik išmano kovos menus, bet ir gali dainuoti. Amerikiečių olimpinis imtynininkas Danielis Cormieras įrašė specialiai mišriųjų kovos menų apdovanojimams (World Mixed Martial Awards) skirtą linksmą dainą, kurioje apdainavo savo sportinius sugebėjimus ir tobulą sudėjimą. Kaip jis tai pasiekė? Į šį klausimą atsako dainos žodžiai: „Man mama sakė nesijaudinti dėl savo dydžio / Ir toliau mane valgydino vištiena.“

George'as Jonesas – „Have You Seen My Chicken?“

George’as Jonesas vadinamas vienu autentiškiausių JAV kantri stiliaus dainininkų, o jo dainos „Have You Seen My Chicken?“ (liet. „Ar matėte mano vištieną?“) melodija gali skambėti pažįstamai ir mums, lietuviams. Dainininkas dainuoja apie vištieną ryte ir vištieną vakare bei apie tai, jog be vištienos gali kilti peštynės. Geriau jau jų nekiltų – užsidėkite kaubojišką skrybėlę, įsijunkite šią dainą ir skubėkite į virtuvę išsikepti maistingo gardumyno.

Big Joe Turneris – „Chicken and The Hawk“

Įtakingasis dainininkas Joe Turneris per savo karjerą sukūrė ir atliko ne tik šimtus bliuzo, bet ir kur kas linksmesnių rokenrolo kūrinių. Vienas iš jų – linksma daina apie vištvanagį įsimylėjusią vištytę, jos skrydį į dangų ir laisvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)