Savaitgalį savo idėjomis ir patirtimi dalijosi tarptautinių konkursų dalyviai ir patyrę virtuvės šefai: Latvijos virėjų klubo „Pavarų klubs“ tarybos narys, restorano „Gastronome“ gamybos vadovas Evgenijus Ponomarjovas, LRVVKA prezidentas, restorano „Siesta“ virtuvės šefas Jaroslavas Orševskis, jaunasis talentas Bernardas Anužis iš restorano „Onorė“, skonio meistras Artūras Braslauskas ir kavinės „Flamingo“ konditeris Darius Piščikas. Šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis ir supažindino su neatrastais skoniais.

Svečių pasitikimui „Friedricho pasažas“ virėjai Brigita Barisienė ir Andrejus Alimovas pasiūlė vieno kąsnio užkandėles: duonelę su kietaisiais kviečiais, pagardintą burokėlių ir avinžirnių užtepu su rūkyta skumbre, ir duonelę „Rustiko“ su ožerskio uogomis, skanintą moliūgų sėklų užtepu ir keptomis sardinėmis.

Restorano „Pušų paunksnėje“ virtuvės šefė Laima Kryžienė patiekė gaivius trijų skonių padažus: apelsininį-imbiero, avokado-jogurtinį, paprikų ir čili padažą. Šie padažai rekomenduojami pasitikimo vaišėms prie paukštienos, mėsos užkandžių ar „Home Style“ bulvyčių.

Algirdas Matačiūnas, restorano „Brasserie Avenue“ virtuvės šefas, užkandžiui pasiūlė silkę Matje su kastiniu ir skandinavišką strimėlę su morkų „žiedais“ ir svogūnų tyre. Tuo metu E. Ponomarjovas papasakojo, kaip teisingai žemoje temperatūroje paruošti krevetės ir šukutės, skanindamas jas su mango želė ir šviežio mango, laimo, baziliko salotomis. „Santa Maria“ skonio meistras Artūras Braslauskas gamino lašišos užkandį žemoje temperatūroje su „Bulgur“ kruopomis ir sojų pupelėmis, kalafiorais, imbiero ir citrinų padažu, puošė žolelių daigais.

J. Orševskis nustebino vištienos sparneliais „confit“ su karamelizuotais obuoliais su cinamonu ir vanilės lazdelėmis, sviestinės bandelės trupiniais ir moliūgų padažu, skanindamas daržiniu builiu ir triufelių aliejumi. Marinuotą antienos filė su medaus, sviesto ir burokėlių acto glazūra, gardintą gelteklės ir pastarnokų kremu, su kiaulių odelių meduje karamelizuotų moliūgų sėklų pabarstuku, puoštą ridikėliais pristatė B. Anužis. E. Ponomarjovas gamino jautienos steiką su rozmarinu, svogūnų ir morkų piurė, bulvėmis, skanino raudono vyno padažu, puošė žolelėmis.

D. Piščikas ir T. Danilevičius paruošė jogurtinę sūrio „panna cotta“ su šaltalankių ir slyvų „confit“, patiekiamą su avižinių dribsnių ir riešutų biskvitu, pistacijų traškučiu, špinatų trupinukais ir spanguolių morengais. E. Ponomarjovas pasiūlė desertą su vanilės „Ricotta“ kremu, akacijų medaus padažu, vyno karamele ir traškiais sausainiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)