Ši užkandinė nėra nauja vieta. Savo duris lankytojams pravėrė beveik prieš trejus metus, tačiau ne visi miestiečiai užkandinę dar atrado. Visai neseniai vietą, kur galima pasimėgauti išskirtiniais mėsainiais ir šonkauliukais, atradau ir aš. Mat užkandinė įsikūrusi ne populiariojoje Vilniaus gatvėje ar visų pamėgtoje Laisvės alėjoje, o kitoje gana unikalioje vietoje: funikulieriumi užsikėlus ant kalno – Žaliakalnio mikrorajone, šalia moderniosios Prisikėlimo bažnyčios.

Taigi, vos tik įėjus, mane visų pirma pasitiko ne tranki muzika ir ne bruzdesys, o tvankus kepinių kvapas. Netrukus prie jo pripratau, tik po pietų tas kvapas mane ilgai dar persekiojo. Tad čia patariu tikrai ne su smokingu ir baline suknele lankytis, nes čia prabangos nerasit.

Buvau alkana, tad nėriau gilyn ir pamačiau virš baro pakabintą meniu. Tiesą pasakius, net nustebau. Meniu labai siauras: dviejų rūšių mėsainiai ir šonkauliukai. Kita vertus, galima nuspėti, kad nedidelis patiekalų pasirinkimas byloja apie gerą kokybę ir ištobulintą skonį. Todėl ir išsirinkti netrukau – pastebėjau, kad užkandinėje visi vyriškiai skanauja šonkauliukus, tad nusprendžiau, kad šonkauliukai – vyriška. Liko dviejų rūšių burgeriai, bet aš ne vegetarė, tad mėsainis su plėšyta BBQ kiauliena ir bulvytėmis – mano. Siūlomų gėrimo sąrašas kur kas ilgesnis: nuo alaus iki limonado. Mano pasirinkimas – greipfrutų limonadas.

Užkandinė „Kuhne“

Iš tiesų, juk labai svarbu, ką ir kaip valgai. Nors šiandienos pasirinkimas ne dietinis ir ne sveikuoliškas, labai nudžiugau, kad maistą gamino prieš pat mano akis, todėl buvau užtikrinta, kas sudėta mano burgeryje, na ir iš dalies – higiena. Turiu paminėti dar vieną svarbų dalyką – šitas procesas netruko ilgiau 7 min. Nežinau, ar apsilankiau puikiu laiku, šiek tiek po pietų, kai visi sotūs, ar dirbančios merginos yra labai sparčios ir įvaldžiusios gaminimo techniką. Beje, tos dirbančios merginos labai malonios ir bendraujančios. Tad nebijokite klausti. Žodžiu, kai esi alkanas ir atrodo, dramblį gali praryti, spartumas ir dėmesys – didelis privalumas. Taigi, už viską – 4,5 Eur. Daug ar mažai – spręsti jums.

Čia galioja savarankiškos aptarnavimo taisyklės. Pasiėmiau ant medinės lentelės patiektą mėsainį kartu su bulvytėmis ir įsitaisiau ant aukštos baro kėdės prie lango. Man atrodo, kad visada taip valgyti yra skaniau. Tad kandau kąsnį po kąsnio ir stebėjau į su išsipūtusiomis nuo knygų kuprinėmis einančius moksleivius, akimis sekiau pravažiuojančius automobilius, o retkarčiais pakeldavau žvilgsnį į bažnyčią. Į mano nugarą nuo kitos sienos žvelgė avangardiški J. Jablonskio atvaizdai. Ką jais norima pasakyti, nežinau. Turbūt palikta vietos kiekvieno asmeninei interpretacijai.

Užkandinė „Kuhne“

Taigi, aplinka hipsteriška. Bet aš juk atėjau ne pro langą pažiūrėti. Tad kaip skonis? Mėgstu sakyti, kad visų pirma valgau akimis. Naminė brioshe bandelė, skaniai apkepusios, sūriu apibarstytos bulvytės ir šalia BBQ padažas atrodė viliojančiai. Ir akys neapgavo. Skanu! Burgeriška! Bet visai kitaip nei siūlo tarp daugiabučių įsigrūdusios kebabinės ar visų mylimos, bet jau gana pabodusios „McDonald's“ ir „Hesburger“ tinklo užkandinės. Būtent dūmo kvapo plėšyta BBQ kiauliena ir suteikia kitoniškumo. Mėsainis lūkesčius išpildė. Ir su kaupu. O kitoks receptas – tai jų išskirtinumas. Dar limonadas, kuris kainavo vos vieną eurą. Bet lygiai to vieno euro ir vertas – tai angliarūgštės prisotintas vanduo su pasirinktu sirupu. Rožinis greipfrutų limonadas atgaivino ir sugrąžino į vaikystę, bet jei mano skonio receptoriai neklysta, pasirodė kiek per daug praskiestas. Kitą kartą verčiau rinksiuosi girą, alų, kavą, kakavą ar karštą šokoladą.

Taigi, „Kuhne“ savo kabančiu virš durų šūkiu neapgavo – jie tikri hunger killers (liet. alkio žudikai) ir kai norėsiu greitai pažaboti alkį ar pasiilgsiu dūmų kvapo, čia sugrįšiu. Tik šiandien aš nesisvaidysiu Užkalnio žąsimis. Tegu lieka spręsti aštrialiežuviam gurmanui, kiek tų nelemtų žąsų vertas skonis. Jei norit žinoti, ateikit ir paragausit. Skanaus!

Užkandinė „Kuhne“, Žemaičių g. 29, Kaunas. Tel. (8-633) 20000. Darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais nuo 11:00 iki 22:00, šeštadieniais – nuo 12:00 iki 22:00, sekmadieniais – nuo 12:00 iki 21:00. Facebook profilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)