Įkvėpta HostelBookers.com ir „Quara“ įrašų, svetainė thisisinsider.com apžvelgia pusryčių valgiaraščius įvairiose pasaulio šalyse.

Ar tai būtų jautienos troškinys Pakistane, ar kepti sūrio blynai Rusijoje, kiekviena šalis pusryčius ruošia šiek tiek skirtingai.

Australija


Tipiškus australų pusryčius sudaro šalti grūdų dribsniai ir skrudinta duona su „Vegemite“ užtepėle, kuri gaminama iš mielių, daržovių ir prieskonių.

Brazilija


Šioje šalyje ant pusryčių stalo išvysite kumpio, sūrio, duonos, kavos ir pieno.

Kinija


Tradiciniai kinų pusryčiai priklauso nuo regiono, bet visoje šalyje yra populiarus dim sum – koldūnus primenantis patiekalas, kurį galima ruošti daugybe būdų.

Šveicarija


Šveicarai savo dieną mėgsta pradėti nuo Birchermuesli: nevirtų avižų ir kitų javų, apibarstytų džiovintais ar šviežiais vaisiais ir užpiltų pienu ar jogurtu.

Pakistanas


Pakistaniečiai mėgsta sotesnius pusryčius, pavyzdžiui, Nihari – troškinį, kuris gaminamas iš jautienos nugarinės ar kulninės gabaliukų.

Kolumbija


Tradicinius Bogotos gyventojų pusryčius sudaro changua – pieno, laiškinių svogūnų ir kiaušinių sriuba.

Indonezija


Indonezijoje pusryčiams paprastai valgomas Nasi goring. Tai patiekalas iš keptų kiaušinių ir ryžių, kuris dar kartais papildomas mėsa ar jūrų gėrybėmis.

Vokietija


Vokiečių pusryčiai būna gana gausūs. Jie valgo visko po truputį: šaltos pjaustytos mėsos, sūrio, šviežių bandelių, sviesto, džemo ir retkarčiais „Nutella“.

Kuba


Kubos gyventojai mėgsta lengvesnius pusryčius: kavą su pienu, prie kurios valgo tostada – sviestu užteptas ir pakepintas duonos riekes.

Anglija


Tradicinius angliškus pusryčius sudaro kepta kiaušinienė, dešra, kumpis ir pupelės.

Izraelis


Izraeliečiai mėgsta savo šakšuką – aštriame pomidorų padaže keptus kiaušinius. Prie šio patiekalo patiekiama pita, kuri dažoma į kiaušinienę.

Prancūzija

Kruasanas su rikota ir šviežiomis braškėmis

Prancūzai dievina bandeles, ypač rytais. Savo dieną jie pradeda nuo pain au chocolat (ragelio su šokoladu) ar tiesiog paprasto ragelio ir kavos.

Filipinai


Įprastus pusryčius Filipinuose sudaro Pandesal – bandelės, kepamos iš miltų, kiaušinių, mielių, cukraus ir druskos. Jos dažnai mirkomi į kavą su pienu.

Lenkija


Panašiai kaip ir Vokietijoje, tradicinius lenkų pusryčius sudaro bandelės, kurios valgomos su įvairiausiais priedais – mėsa, dešra, sviestu, džemu ir tepamu šokoladu.

Indija


Pietų Indijoje pusryčiams tradiciškai valgomi Idli wada – pyragėliai iš fermentuotų juodųjų lęšių ir ryžių, kurie patiekiami su čatniu ir sambaru (lęšių ir daržovių troškiniu).

Italija


Daugelis italų dieną pradeda nuo kapučino kavos ir biscotti sausainių.

Japonija


Japonų pusryčiai beveik nesiskiria nuo kitų dienos valgių. Paprastai pusryčiams valgoma miso sriuba, verdama su ryžiais, japoniškomis marinuotomis daržovėmis ir žuvimi.

Marokas


Marokiečių pusryčiai yra paprasti: duona su džemu, sūriu ar sviestu.

Škotija


Škotų pusryčiai paprasti, bet gausūs: dažniausiai tai būna dubuo košės.

Korėja


Korėjiečių kiaušinienės suktinukai gaminami daugybe būdų: kartais su daržovėmis, kartais su mėsa.

Portugalija


Portugalai pusryčiams mėgsta valgyti įdarytus ragelius arba duoną su džemu ir sūriu bei kava.

Rusija


Tradicinius rusų pusryčius sudaro varškėčiai – varškės blynai, taip pat avižinė košė ir ruginė duona.

Meksika


Tradicinis pusryčių valgis Meksikoje yra chilaquiles, kuris gaminamas iš totopos (tortilijas primenančių paplotėlių), pamerktų į aštrų padažą su keptu kiaušiniu ir valgomas su įvairiais pagardais, pavyzdžiui, avokadų.

Turkija


Turkų pusryčių stalo įvairovė yra įspūdinga. Ant jo išvysite duonos, sūrio, sviesto, alyvuogių, kiaušinių, pomidorų, agurkų, džemo, medaus ir kaymak (tirštos grietinės). Pusryčiams taip pat valgoma sucuk – aštri turkiška dešra, ir geriama turkiška arbata.

Jungtinės Valstijos


Amerikietiški pusryčiai priklauso nuo regiono, bet paprastai juos sudaro kiaušiniai, blynai, kumpis ar javų dribsniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)