„Pernai paskelbus geriausių restoranų trisdešimtuką pirmose gretose puikavosi keli naujai atsidarę restoranai, apie kuriuos plačiai dar nebuvo gerai žinoma. Tai sukėlė klausimų – kaip ir kodėl jie buvo įvertinti geriau nei, tarkime, 20 metų veikiantis klasikinis restoranas. Todėl šiemet iki pagrindinio akademijos balsavimo pradžios nusprendėme viešai pristatyti dėmesio vertus restoranus-naujokus ir taip praplėsti vertinimų lauką“, – pasakoja Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

Kas savaitę, ketvirtadieniais, projekto puslapyje bus apžvelgiama po vieną akademijos narių pasiūlytą iki vienerių metų veikiantį dėmesio vertą restoraną.

Restoranas „Health“

Situacija Lietuvos restoranų versle, pasak L. Petrukaičio, kasmet vis įdomesnė ir konkurencingesnė: „Nauji restoranai praveria duris kone kas savaitę, tačiau išsilaiko tikrai ne visi. Mūsų tikslas pristatyti tuos rinkos naujokus, kurie galimai greitu metu gali tapti rimtais restoranų rinkos dalyviais dėl savo kokybės, kūrybiškumo, sukauptos patirties ir išskirtinumo.“

Per 2017 m. bent keli gerai žinomi šefai atidarė savo restoranus, taip pat atsirado įdomios koncepcijos diferencijuoto maisto restoranų, neapsieita ir be labai ambicingų projektų. Visus juos ir pristatys naujasis restoranų radaras.

Restoranas „Amandus“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją