Tinklaraščio Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Taigi šiandienos mano įspūdžiai – iš Šiaurės miestelyje įsikūrusio Ulonų turgaus (tiesą pasakius, net nežinojau, kad toks yra), kuriame įsikūrusi „Ekomorka“. Taip smagiai pasivadinusi vieta šiokiadieniais 11–15 val. gamina vegetarišką ir veganišką maistą, skirtą išsinešti. Kodėl tik išsinešti? Galite suprasti iš nuotraukos, kurioje įamžinta visa šios vietos „teritorija“.

Dienos pietų kavinė „Ekomorka“

Pietūs čia kasdien skirtingi, jų pasirinkimas skelbiamas „Facebook“ paskyroje ar ant didelės kreidinės lentos minėtame turguje. Tądien galėjau pasirinkti baltųjų pupelių sriubą (1,4 EUR), morkų ir salierų kepsnelius su saulėgrąžomis (3,6 EUR), tortiliją su falafeliais (3,5 EUR), kepto panyro sūrio troškinį su daržovėmis (3,6 EUR) arba kreminį avinžirnių karį kokoso piene (3,6 EUR).

Kadangi jau seniai esu pamilusi panyro sūrį, pasirinkti buvo lengva, nors ir kiti patiekalai skambėjo gerai. Dar jų meniu kasdien galite įsigyti įvairių žalių kokteilių, šalto spaudimo sulčių ar kitų sveikų užkandžių.

Ar skanu? Labai! Be, to tai dar ir sveika. Būtent taip apibūdinčiau savo pietus, kuriuos dar neatšalusius suvalgiau parsivežusi į darbą. Porcija pakankamai didelė, garnyrui galėjau pasirinkti ryžių arba grikių, o desertui po pietų gavau saldainį „Pupa“.

Salotos, panyro sūris, brokoliai, ryžiai su indiškos virtuvės poskoniu man čia labai skaniai derėjo tarpusavyje, tad dar kartą įsitikinau, kaip skaniai galima paruošti vegetarišką maistą.
Vegetarinė virtuvė be panyro sūrio jau sunkiai įsivaizduojama, pats panyras pasižymi tuo, kad kaitinant nesubyra, o troškiniuose ar padažuose išbrinksta ir prisigeria aromato.

Dienos pietų kavinė „Ekomorka“

Ar greita? Pietų čia atvykau apie 14 valandą, tad pietaujančių nebesutikau. Pačiame turguje žmonių buvo nemažai, bet gal ne visų akis patraukia ši maitinimo vieta. Užsisakiusi pietų sulaukiau per dešimt minučių, dar po tiek pat truko grįžti į biurą ir skaniai suvalgyti savo porciją.

Kas įdomu? Turiu pripažinti, kad vieta nestandartinė, bet kartu ir savotiškai žavi, juk čia pat gali ir nusipirkti bulvių, pomidorų ar ūkininkų siūlomų mėsos gaminių. Toks platus prekių asortimentas, nors už sienos – viena tinklinė maisto prekių parduotuvė.

Dienos pietų kavinė „Ekomorka“

Gaila, kad naujai atrasta maitinimo vieta neturi nei išorinės, nei vidinės reklamos ar iškabos, tad be rekomendacijos ir tikslių koordinačių ją rasti būtų sunku. Taisau šią padėtį ir viešai rekomenduoju čia apsilankyti ir paragauti jų siūlomo gardaus, sveiko ir lengvo maisto.

Įdomu ir tai, kad lankytojus aptarnauja pati vietos savininkė – ne tik maloni, bet ir labai rūpestinga. Ji paklausė manęs, ar nešalta ir ar pavyko rasti, kur pasistatyti automobilį. Dėl tokio draugiškumo neprailgsta laukti maisto, o ir apskritai – juk malonu, kad kažkas jumis rūpinasi.

Vienas mažas patarimas: būtų dar smagiau, jei maistą išsineštinai pakuotumėte aplinkai draugiškesnėse pakuotėse.

„Ekomorka“ dirba šiokiadieniais 11:00–15:00 val., adresu Ulonų g. 5, Vilnius.
Facebook paskyra.