Apie tokią vietą, kuri mane tikrai nudžiugino, šioje apžvalgoje ir papasakosiu. Restoranas „The Garden“ prisistatė man patys ir labai gerai padarė, nes tikriausiai nebūčiau jos lengvai radusi ir dabar liūdėčiau, neparagavusi labai skanaus maisto žalioje erdvėje.

Tinklaraščio Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Taigi šis dienos pietų restoranas Kaune duris pravėrė vos prieš mėnesį ir pakeitė čia ilgai veikusį legendinį „Papa Jazz“ restoraną-klubą. Naują vietą atidarė žmonės, maitinimo versle dirbantys jau daugiau nei ketverius metus, tad nenuostabu, kad šioje vietoje, atrodo, viskas apgalvota.

Kartu su vyru čia pietų atvykome apie 12.30 val., pamatėme netrumpą pietaujančių eilę, bet ji labai greitai sumažėjo ir mes galėjome užsisakyti savo pasirinktus derinius. Tądien specialų dienos pietų komplektą sudarė šviežių kopūstų sriuba su dešrelėmis ir vištiena su terijakio padažu bei kuskusu. Toks mano pasirinktas derinys kainavo 5 EUR. Mano vyras pasirinko čili sriubą (1,7 EUR) ir blynelius su kumpiu ir sūriu (3,5 EUR). Dar buvo ir septyni kiti karšti patiekalai bei dienos desertas. Stalo vanduo nemokamai.

Restoranas „The Garden“

Ar skanu? Labai operatyviai sulaukėme savo sriubų, kurios buvo pateiktos labai gražiose ir iš pirmo įspūdžio giliose lėkštėse. Vis dėlto truputį apsigavome, nes iš tikro porcijos nebuvo tokios didelės, kaip pasirodė iš pradžių. Kita vertus, labai nenuliūdome, nes mūsų dar laukė antrieji patiekalai.

Savo šviežių kopūstų sriubą aš suvalgiau tikrai skaniai. Paragavau ir vyro pasirinktos čili sriubos – ji taip pat buvo tiesiog puiki, nieko nei pridėti, nei atimti negalima.

Restoranas „The Garden“

Netrukus sulaukėme gausios vištienos lėkštės ir dviejų didelių blynelių. Taigi liūdėti dėl sriubos mums tikrai nevertėjo, nes po šių abiejų patiekalų jautėmės sotūs ir energingi.

Vištienai su terijakio padažu, kuskuku ir šviežiomis daržovėmis – didžiausios pagyros, buvo tikrai skanu. Galiu patvirtinti, kad šioje vietoje į dienos pietus žiūrima rimtai ir lankytojai stebinami kūrybiškai spalvingais patiekalais.

Restoranas „The Garden“

Restorano šefui Gediminui Ciūniui ir jo komandai didžiausi mano komplimentai!

Ar greita? Dėl maisto užsakymo ir aptarnavimo modelio, apie kurį skaitykite žemiau, mūsų pietų pertrauka truko apie 35 minutes, o tai tikrai yra greita, atsižvelgiant į mūsų užsakytus skirtingus patiekalus. Tiesa, turiu paminėti, kad į šį laiką įskaičiuoju ir kokias geras 5 minutes laukimo eilėje.

Kas įdomu? Vienas iš įdomesnių dalykų – pati erdvė ir jos interjeras, kuriame labai daug žalių sodo motyvų: kabantys šviestuvai su žalumynų imitacija, dvi išpieštos milžiniškos karvės, žalumynų lubos ir kiti paprasti, bet žaismingi elementai. Didelėje erdvėje sustatyti įvairaus dydžio balti stalai (o man labai patinka baltas stalviršis maistui fotografuoti) su skandinaviško tipo spalvotomis kėdėmis. Atsisėdęs prie didelių vitrininių langų gali medituoti ir stebėti judrų Savanorių prospektą.

Restoranas „The Garden“

Dar viena įdomybė – maisto užsakymo ir aptarnavimo principas: maistą užsisakai ir už jį atsiskaitai prie baro, tada gauni ryškų žalią numerėlį, pagal kurį aptarnaujantis personalas sužino ir pristato tavo pasirinktą maistą. Neabejoju, kad greitai pietų pertraukai toks aptarnavimo modelis tikrai veikia.

Pagaliau, jeigu priėjote prie šios vietos, kviečiu dalyvauti konkurse ir laimėti nemokamus pietus „The Garden“ – žaliame sode dviem. Atidžiai perskaitykite šią apžvalgą, užsukite į „Pietų pertrauka“ Facebook paskyrą ir atsakykite į užduotą klausimą!

Trumpa išvada. Naujieji šeimininkai atnaujino ir minimalizavo erdvę, sugalvojo ir įgyvendino daug smagių su sodu susijusių elementų, nupiešė dvi milžiniškas karves, įdiegė greitą aptarnavimo sistemą ir, žinoma, kartu su profesionalo šefo G. Ciūnio komanda pradėjo žmones džiuginti savo spalvingais patiekalais pusryčiams ir pietums. Taip, nesuklydau parašydama, kad vakarienės čia negausite, nes šis restoranas dirba darbo dienomis 9–17 val.

Restoranas „The Garden“, Savanorių pr. 178, Kaunas. Dirba šiokiadieniais 9–17 val. Tel. (8-634) 19616. Facebook profilis.