Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Ši picerija įsikūrusi šalia Laisvės alėjos, iš išorės niekuo neypatingame name su nutrupėjusiais lauko sienų dažais. Tačiau dėl to jokių išvadų daryti neskubėkite – tik pravėręs restorano duris, patenki į labai jaukią nedidelę erdvę su raudonomis staltiesėmis dengtais keliaviečiais staliukais ir baru, prie kurio taip pat galima prisėsti.

Kadangi šiame restorane pietavau savaitgalį, negalėjau pasirinkti ir išbandyti šiokiadieniais jų siūlomų dienos pietų. Itališkų pietų meniu galima rasti jų internetinėje svetainėje ir „Facebook“ profilyje.

Taigi šeštadienio pietums kartu su vyru užsisakėme midijų su bulvytėmis, kurias nusprendėme pasidalinti perpus ir suvalgyti kaip pirmąjį patiekalą (7,99 EUR). Antriesiems patiekalams pasirinkome tuno kepsnį su ant grilio keptomis daržovėmis (12,99 EUR) ir „Tirolese“ picą su mocarela, rūkytu kumpiu bei gražgarstėmis (7,29 EUR). Stalo vanduo nemokamai.

Restoranas-picerija „Piccola Italia“

Ar skanu? Midijos sidro padaže buvo puikios! Mes nieko nesidrovėdami mirkėme gruzdintas bulvytes į šį padažą su svogūnėliais ir džiaugėmės tokiu savo pasirinkimu. Kadangi buvo taip skanu, būtume neprieštaravę suvalgyti ir kiekvienas po tokią porciją, bet susilaikėme, nes laukė antrieji patiekalai, o persivalgyti nenorėjome. Geriau jau visko skanaus ir gero po truputį.

Skrandžiams aprimus nekantriai laukėme, kuo šis restoranas mus nustebins dar. Sulaukėme meniu naujienos – tuno kepsnio su ant grilio keptomis daržovėmis, kurį pasirinkome labiau iš smalsumo ir, turiu pripažinti, tokiu savo sprendimu nenusivylėme.

Restoranas-picerija „Piccola Italia“

Pirmasis įspūdis apie picą – oho, kiek daug mūsų mylimų garžgarsčių! O antrasis – jau pradėjus valgyti – kiek daug mocarelos sūrio! Kaip jau supratote, tokia produktų gausa maloniai nustebino, tad ką tik iškeptą ir gabaliukais supjaustytą itališką picą suvalgėme labai gardžiai.

Restoranas-picerija „Piccola Italia“

Ar greita? Pirmojo patiekalo laukėme su nekantrumu, nes buvome labai išalkę, tad tikriausiai dėl to laikas truputį prailgo. Po midijų jautėmės jau geriau ir net nepajutome, kaip mums pateikė antruosius patiekalus. Niekur neskubėdami papietavome truputį daugiau nei per valandą.

Kas įdomu? Save restoranas pristato kaip vietą, kur galite pasimėgauti tikro itališko skonio patiekalais: naminiais makaronais, itališkomis picomis, salotomis ir desertais, šeimininkai kruopščiai atrinkę prie jų derančius vynus iš geriausių Italijos vyndarystės regionų. Taigi, mieli kauniečiai, kodėl jūs viešai nesigiriate, kad savo mieste turite tokią puikią vietą pavalgyti?

Jeigu sumanysite čia apsilankyti, labai rekomenduoju staliuką užsisakyti iš anksto.

Italų restoranas-picerija „Piccola Italia“, Maironio g. 22, Kaunas. Tel. (8-685) 61212. „Facebook“ profilis. Darbo laikas: pirmadieniais–ketvirtadieniais 11:00–22:00, penktadieniais–šeštadieniais 11:00–23:00, sekmadieniais – 12:00–20:00.