Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Dienos pietų pasiūlymas restorane „Guacamole“ kasdien toks pat – galite rinktis šefo siūlomą dienos sriubą (1,2 Eur), salotas (4 Eur), enčiladas (5,2 Eur), buritus (4,5 Eur) ir apkepėlę (4,8 Eur) su skirtingais įdarais.

Šį kartą per savo pietų pertrauką mes pasirinkome skirtingai: aš – salotas su kepta vištiena ir bolivinėmis balandomis, o kolegė – meksikietišką jautienos apkepėlę su čederiu. Pietaujantiems 0,5 litro grafinas stalo vandens kainuoja 0,6 Eur.

Pietūs ne patys pigiausi, tad ar buvo verta ir įdomu?

Restoranas „Guacamole“

Ar skanu? Pradėsiu ne nuo skonio, o nuo vaizdo. Pamenu, kaip anksčiau visus mamos patiekalus vertindavau tik akimis ir vis kartodavau: „neskaniai atrodo“. Atsiprašau, mama, dabar su mielu noru tavo maistą valgyčiau dažniau.

Antrųjų patiekalų porcijos mūsų nesužavėjo – pasirodė pernelyg mažos. Mano salotų lėkštėje tikrai norėjosi daugiau turinio ir dar – tvarkos. Na, o kolegei vis dėlto jos užsisakytos apkepėlės galiausiai užteko.

Abu mūsų užsakyti patiekalai buvo gana aštrūs, bet nereikia stebėtis, juk į aštrumu garsėjančią virtuvę ir patekome. Žinoma, informatyvūs ženkliukai prie patiekalų pasirinkimų nepamaišytų (idėja restoranui). Papietavome, bet, tiesą pasakius, ryškių Meksikos spalvų pasigedome.

Restoranas „Guacamole“

Ar greita? Atvykome pietauti apie 13.30 val., pietaujančių buvo ne itin daug, tad mus aptarnavo ir maistą pristatė operatyviai. Pietūs truko apie 30 minučių, bet mes valgėme tik po vieną patiekalą.

Kas įdomu? Pasidžiaugsiu, kad Vilniuje vis dažniau gali paragauti specifinių kitų šalių virtuvės patiekalų, smagu, kad tokių vietų sąrašą papildė ir šis meksikietiškas restoranas. Eklektiško interjero sprendimai įdomūs, tik viduje man per tamsu – norėtųsi daugiau tų įspūdingų šviestuvų.

Restoranas „Guacamole“

Ant stalo – informatyvūs popieriniai padėkliukai, tad tuo metu, kol laukiate maisto, galite pasiskaityti apie meksikietišką virtuvę. Taip pat man patiko paprastas, bet smagus stalo atributas – purškiamų aliejų buteliukai kartu su druska ir pipirais.

Restoranas „Guacamole“

Tęsiant apie įdomybes verta paminėti ir šio restorano bendrą meniu, kurį sudaro daugiau nei 40 patiekalų, taip pat ir gausus gėrimų pasirinkimas. Maisto patiekalų nuotraukos labai gražios, bet kainos dar „gražesnės“. Kai restoranas įsikuria prekybos centre, kuriame daug laiko praleidžia šeimos, tikrai tikėčiausi draugiškesnių kainų. Žinoma, kiekvienam pagal galimybes ir norą, nes visai šalia yra ir pigesnių, dažnai akcijų-kuponėlių turinčių vietų.

Restoranas „Guacamole“

Trumpa išvada. Nesigailiu čia atvykusi, bet prisiliesti prie Meksikos norėtųsi dar labiau.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

Restoranas „Guacamole“, PC „Panorama“ (Saltoniškių g. 9, Vilnius). Tel. (8-698) 26235. Facebook profilis. Nuo pirmadienio iki sekmadienio 10:00–23:00.