Kaune esančiame „Volfas Engelman“ bravore įrengta „Volfas Engelman Studija“ Baltijos regione taps alaus bandymų laboratorija, kurioje bus gaminamos nedidelio litražo, eksperimentinės, degustacinės, gėrimų partijos. Lietuvoje šį projektą įgyvendinti pasirinko „Olvi“ grupė, kuriai priklauso ir bravoras „Volfas Engelman“.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus Mariaus Horbačausko, pastarųjų 5–6 metų pasaulinės tendencijos alaus rinkoje rodo, kad žmonės vis dažniau ieško rečiau sutinkamų, naujų, neragautų alaus rūšių ir skonių. Galimybės keliauti, naršyti internete ir augantis noras atrasti bei paragauti naujovių kuria konkurenciją tradiciniams alaus skoniams, o aludarius skatina nuolat plėsti asortimentą.

„Iki šiol rinkai per metus pasiūlydavome apie 30 naujų alaus rūšių, nes žinome, kad mūsų šalies vartotojai taip pat vis dažniau ieško nestandartinių, naujoviškų skonių. Tam, kad tokie būtų sukuriami ir atrenkami platesnei gamybai, investuojame į strategiškai svarbų alaus inovacijų centrą – „Volfas Engelman Studiją“. Ši nauja erdvė bus ne tik savotiškos alaus skonių dirbtuvės, bet ir kompetencijų centras, kur bus organizuojamos aludarių stažuotės, praktiką atlikti galės maisto (fermentacijos) technologijas studijuojantys studentai“, – pasakojo M. Horbačauskas.

R. Dargis ir M. Horbačauskas

Pasak jo, bus siekiama, kad studija būtų atvira visiems, kurie norės degustuoti skirtingas rūšis ir naujienas, iš arti susipažinti su alaus gamybos procesu, istorija, vartojimo kultūra, derinimu su skirtingais maisto produktais. M. Horbačausko teigimu, planuojama, kad studijos lankytojai savo žodį turės netgi priimant sprendimus, kurios iš naujai studijoje sukurtų rūšių vertos patekti į platesnę rinką.

Studijos atidarymo metu Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis teigė, kad kuo toliau, tuo labiau gamybos įmonių sėkmę lems jų gebėjimas ieškoti ir rasti savo unikalią nišą rinkoje, suvokti ir išnaudoti savo išskirtinumą.

„Į studijos atidarymą žiūriu kaip į pavyzdinę erdvę ir ateities galimybę tokioms gamintojo kūrybinės išraiškos formų paieškoms. Tai, kad ši studija suteiks galimybę aludariams improvizuoti skonių kūrybos procese, ieškoti išskirtinių, neįprastų variantų, gali padėti ne tik šiai vietai tapti unikalia, bet ir praturtinti visą gėrimų rinką įdomesniais vietinės gamybos produktais“, – teigė R. Dargis.

„Volfas Engelman“ inovacijų centras

Kaip rodo panašių projektų pasaulinė patirtis, galima tikėtis, kad dėl savo edukacinio ir degustacinio potencialo ši studija Kaune taps vienu svarbiausiu traukos centru tiek šio miesto gyventojams, tiek turistams.

Dar pernai „Volfas Engelman“ investavo 5 mln. Eur į šiuolaikiško, sandėliavimui skirtą pastatą ir apleistos Kaunakiemio – istorinių bravoro žemių – sutvarkymą. Investicijomis siekiama moderniam gyvenimui prikelti tradicinį Kauno aludarystės kvartalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)