Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Taigi tęsdama temą apie maitinimo vietų kaitą šiandien pasidalinsiu įspūdžiais iš būtent tokiose „laimingose“ patalpose įsikūrusios vietos – visiškai naujo restorano Vilniuje, skambiai pavadintu „Leyla“, kuris lankytojus pradėjo priimti vos prieš kelias savaites ir pakeitė prieš tai čia veikusį „Gaspar's Gastrolounge“. Gal mano akių ši vieta ir nebūtų taip greitai patraukusi, bet ilgai nelaukusi nuvykau čia iš smalsumo išbandyti libaniečių virtuvę.

Taigi kartu su drauge atvykome čia pietų apie 13.00 val. Tądien galėjome rinktis daržovių sultinį (perkant atskirai 2 Eur), falafelius arba vištieną su priedais (perkant atskirai po 4,5 Eur), o pasirinkusi pirmo ir antro patiekalo kompleksą sumokėjau 6 Eur. Mes pasirinkome vištieną, nors smagu, kad naujoji vieta draugiška ir vegetarams bei veganams.

Restoranas „Leyla“

Nemokamas stalo vandens grafinas jau puikuojasi ant kiekvieno stalo, tik stiklinių gali tekti palaukti arba sulaukti... nešvarių. Deja, mums taip ir nutiko. Padavėja atsiprašė ir pakeitė naujomis – jau švariomis. Po tokios patirties savo ruožtu profilaktiškai servetėlėmis pasivalėme ir įrankius – dėl visa ko. Sutikite – apetito tokie dalykai nepagerina.

Dienos pietų meniu jie kasdien skelbia savo „Facebook“ paskyroje, čia rasite ir gana siaurą jų bendrąjį patiekalų ir gėrimų meniu.

Ar skanu? Turėjome ilgokai palaukti, kol gavome užsakytos sriubos. Ji buvo nei per karšta, nei per šalta, su keliais lavašo gabalėliais šalia. Tačiau paragavusi nuliūdau, nes tikrai tikėjausi ryškesnio skonio, o labiausiai jaučiau kalendrą. Tai buvo tiesiog daržovių sultinys, bet ir sultinių esu valgiusi tokių, kad vien dėl jų į kai kurias vietas būtų galima grįžti. Taip pat nustebino, kad lėkštė, ant kurios buvo padėtas sriubos indelis, buvo su nuskeltu krašteliu. Ar per kelias savaites nuo atsidarymo lankytojai jau taip viską sugadino?

Restoranas „Leyla“

Nors ir ne puikiai pradėjusi vis dar su smalsumu laukiau pagrindinio patiekalo. Jo vėlgi teko gerokai palaukti, bet laukimas pasiteisino – įdomiai pateikta vištiena su įvairiais ingredientais (lietuviškų nepamiršta) labai patiko! Porcija pakankamai didelė, maistas šviežias ir šiltas, pateiktas tvarkingai.

Ar greita? Kaip jau minėjau, pietų atvykome 13.00 val. ir radome tik vieną laisvą staliuką (jų čia apskritai labai mažai). Prisėdome, užsisakėme, tačiau sriubos sulaukėme tik po priminimo, maždaug po 20 minučių. Mane tikrai nustebino tiek aptarnavusios merginos, tiek virtuvės „greitis“. Mūsų pietūs užtruko daugiau nei valandą, o per tą laiką jie prarado dar keletą klientų, kuriems tiesiog neatsirado laisvų staliukų.

Logika labai paprasta – jeigu dienos pietų metu viskas vyktų greičiau ir operatyviau (taip ir turi būti ir tą puikiai sugeba daug aplinkinių vietų), per tą patį laiką prasisuktų daugiau klientų ir šis restoranas uždirbtų daugiau. Na, tokia mano nuomonė, o ar ką nors toliau dėl to darys restoranas – parodys laikas.

Restoranas „Leyla“

Kas įdomu? Leyla, išvertus iš senosios hebrajų kalbos, reiškia naktį, tad nenuostabu, kad penktadieniais–šeštadieniais ši vieta dirba iki paryčių. Be to, juk aplink šalia tiek daug naktinių barų, o po apsilankymo tokiose vietose dažnai sukyla apetitas.

Restorano erdvė labai nedidelė, bet ryškios spalvos ir atvira virtuvė jai suteikia jaukumo.

Trumpa išvada. Tobulėti tikrai yra kur, bet aš labai džiaugiuosi, kad Vilniuje turime galimybę geriau pažinti dar vieną pasaulio virtuvę.

Restoranas „Leyla“

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

„Leyla“, Vilniaus g. 28, Vilnius. Tel. (8-620) 99901. Facebook profilis. Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio nuo 11.00 iki 24.00 val., penktadieniais–šeštadieniais nuo 11.00 iki 5.00 val. ryto, sekmadieniais iki vidurnakčio.