Iš viso renginyje dalyvauja 12 restoranų, todėl dalyviai turės pasirinkti, kuriuo maršrutu keliaus – geltonu ar raudonu, atsiųstame pranešime kviečia organizatoriai. Tądien specialiai jiems restoranų šefai ruoš patiekalus iš vietinių produktų.

Kulinarinio renginio sumanytoja ir organizatorė, įmonės „Sustainable Gastro“ vadovė Jennifer Avci džiaugiasi, kad jos sugalvota idėja prigijo Lietuvoje. Tokio formato renginiai jau du kartus vyko Vilniuje, kartą Klaipėdoje, dabar antrąjį kartą grįžta į Kauną.

„Renginio idėja kilo netikėtai, vaikštant miestų gatvėmis. Aš pati esu užsienietė ir ne visada žinau, kokie restoranai veikia ir ko juose galiu tikėtis. Tada ir šovė mintis: o jeigu per vieną vakarą būtų galimybė apsilankyti keliuose restoranuose ir susipažinti su jų aplinka, virtuve, maisto gamybos ir patiekimo filosofija. Taip atsirado gastro renginių serija didžiuosiuose Lietuvos miestuose“, – pasakoja J. Avci.

„Kaunas Gastro 2017“ kviečia apsilankyti 6 restoranuose

Pasak jos, šio kulinarinio renginio tikslas yra ne tik supažindinti lankytojus su skirtingais restoranais, bet ir skleisti ekologijos, socialinio atsakingumo idėjas.

„Restoranus maisto gamybai raginame naudoti vietinius produktus, o dalyvius iš vienos vietos į kitą keliauti pėsčiomis. Po vieną eurą, nuo kiekvieno parduoto bilieto, skirsime „Maisto bankui“. Organizuodami renginį maksimaliai atsisakėme popieriaus, o specialiai jam sukurta programėlė leis dalyviams realiu laiku vertinti restoranus: jų aplinką, patiekalus, virtuvės šefų ir net aptarnaujančio personalo darbą“, – pasakoja J. Avci.

„Kaunas Gastro 2017“ kviečia apsilankyti 6 restoranuose

Renginio dieną Rotušės aikštėje bus įsikūrusi Kauno kolegijos palapinė, kurioje jos studentai renginio dalyvius vaišins ypatingais desertais. Juos būsimiems kulinarams padės ruošti Kaune gyvenantis šefas iš Škotijos Gavinas Stewartas. Profesionalas, dirbęs su geriausiais „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintais šefais Italijos restoranuose, yra ypač reiklus. Studentai jau turėjo galimybę įsitikinti, kad pro jo akis nepraslysta nė menkiausia detalė.

„Labai džiaugiuosi galėdamas būti šio projekto dalimi. Kaune vyksta tiek naujų, įdomių dalykų, didžiuojuosi, kad ir aš prie to prisidedu. Tikiu, kad yra verta tai daryti. Man ypač smagu dirbti su jaunais žmonėmis, studentais, kurie yra mūsų ateitis“, – sako šefas.

„Kaunas Gastro 2017“ kviečia apsilankyti 6 restoranuose

Šiemet „Kaunas Gastro 2017“ dalyviai, pasirinkę geltonąjį maršrutą, bus kviečiami užsukti į „Buon Giorno Trattoria“, „Diverso“ , „Hop Doc“, „Jurgis ir Drakonas“, „Lithuanian Pub Entry“, „Sala“, restoraną „Siesta“ ir „Kauno Kolegija Pop-up“. Nusprendusiems rinktis raudonąjį maršrutą duris atvers „Buon Giorno Taverna“, „Casa Della Pasta“, „DIA“, „Optimistai“, „Višta Puode“, „Žali Žali“ ir „Kauno Kolegija Pop-up“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)