Šventiškai renginį papuošė ir kūrybiškai lietuvišką 17 kg sūrį su valstybės simboliu išdrožinėjo Vita Brūzgienė – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary olympics 2016“ meninio sūrio drožinėjimo sidabro medalio laimėtoja, rašoma orgazinatorių atsiųstame pranešime.

Renginio svečiai ragavo baravykų-voveraičių, svogūnų užtepėlės su trumais ir mini bulvių blynelių su rūkyta antiena, Filadelfijos sūriu ir šilauogėmis. Virtuvės šefas Artūras Braslauskas brandintą jautieną su baravykais, vytintu kiaulienos kumpiu, gražgarstėmis derino su „brioche“ bandelėmis, skanino prieskoninėmis žolelėmis su česnakais. R. Bolgovas siūlė kitaip pažvelgti į vištienos gaminimą ir ieškoti naujų skonio natų, perlinį kuskusą derindamas švelnia „kempine“, gardindamas pomidorais, apelsinų padažu, „Koppert Cress“ žaluma. H. Lyndo ir L. Makovska anties krūtinėlę paruošė su troškintų kulšelių gratenu, troškintais kopūstais su obuoliais, bulvių šaltalankių piurė, „Kalamata“ aliejumi, skanino bruknių padažu. Restorano „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas J. Volkovas veršienos kumpio raumenį derino su sūdytų kviečių ir saulėgrąžų garnyru, kepintomis voveraitėmis ir karamelizuota morkyte. Desertą iš meduolio trupinių, šaltalankių parfait su žemuogėmis ir slyvų karamele pristatė restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis.

Geriausi Lietuvos šefai pasidalijo idėjomis valstybės 100-mečio proga

O restorano „Karpynė“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė siūlo pasigaminti alaus tešloje keptus karpio gabaliukus, patiekiamus su burokėlių rasalu, skanintu pievagrybių ir juodųjų triufelių padažu bei paprastomis kelmiukėmis.

Karpio gabaliukams reikės:

70 g karpio filė
2 g žuvies prieskonių
40 g kvietinių miltų
30 g kiaušinių
70 g alaus
150 g gruzdinimo aliejaus

Gaminimas:

  • Karpio filė supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir suprieskoniuojame.
  • Miltus, prieskonius, kiaušinius ir alų sumaišome iki vientisos masės.
  • Į įkaitusį aliejų dedame karpio gabaliukus, pamirkytus alaus tešloje, kepame, kol gražiai apskrunda.

Burokėlių rasalui:

15 g raudonųjų barščių miltelių
150 g vandens

  • Virintu karštu vandeniu užpilame barščių miltelius ir viską gerai išmaišome.

Grybų padažui:

15 g pievagrybių ir juodųjų triufelių padažo
15 g grietinės (30 %)

  • Padažą ir grietinę sumaišome iki vientisos masės.

Kelmiukėms:

15 g paprastųjų kelmiukių su česnakais ir petražolėmis
2 g žalumynų

  • Keptus karpio gabaliukus dedame į lėkštę, šalia dedame kelmučius, pilame rasalą, skaniname pievagrybių ir triufelių padažu, dekoruojame žalumynais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)