Visą meniu iš anksto galite pastudijuoti užeigos „Facebook“ profilyje arba jau atėję vietoje ir pasikonsultavę su maloniu jų personalu.

Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis dalijasi su DELFI Maistas skaitytojais.

Čia pietavau su kolega. Aš užsisakiau „Mixed Skinny“ lėkštę (4,1 Eur, gėrimas – dar papildomai 0,5 Eur), kolega – „Meat Skinny“ lėkštę su gėrimu (kainos tokios pat). Skirtumas tik toks, kad manojoje lėkštėje atsidūrė vištiena ir jautiena, o kolegos tik jautiena. Garnyras toks pat.

Ar skanu? Taip! Smagu taip konkrečiai atsakyti į šį klausimą, nes abu buvome maloniai nustebę tiek vaizdu lėkštėje, tiek jos turinio skoniu ir dar porcijos dydžiu. Mėsa, bulvytės, humusas, salotos, avinžirniai ir kt. švieži ir labai gardūs. Nors ir ne viskas sutampa su paveiksliuku jų meniu, bet tai netrukdo pasimėgauti maistu ir pasidžiaugti šia vieta (ne kasdien, bet ir ne paskutinį kartą).

Užeiga „Tarbushi bistro“

Ar greita? Papietauti atvykome apie 12.00 val. Kadangi lankytojų daug nebuvo, tai buvo viena greitesnių mano pietų pertraukų, nes truko mažiau nei 30 minučių. Mums pietaujant, žmonių rinkosi vis daugiau, o kai kurie net garsiai nusistebėjo klientų srautu, kuris čia abai greitai keitėsi. Greito maisto principas čia tikrai patvirtintas.

Kas įdomu? Šią vietą šalia vienos svarbiausių mūsų valdžios institucijų atidarė į Lietuvą atvykęs irakietis, kuris, susipažinęs su Vilniaus maitinimo vietomis, jų asortimentu ir kainomis, džiaugiasi, galintis pasiūlyti daug šviežio maisto už, kaip pats sako, racionalią kainą. Ingredientai čia perkami kasdien ir tą prie maisto užsakymo baro girdėjau pati, nes viena padavėja kitai sakė: „Nebeturim paprikų, nebesiūlyk X patiekalo.“

Užeiga „Tarbushi bistro“

Tęsiant apie įdomybes, smagūs mums pasirodė šios vietos interjero sprendimai – spalvingos pagalvės ant sienų ir kėdžių, arabiškos kepurėlės, su kuriomis galima papozuoti savo asmenukėms, dar labiau pagyvina jaukią ir nedidelę erdvę. Ant palangės – suvenyriniai arabų gėrimai su kobromis viduje irgi suteikia savotiško žavesio, nors paragauti visiškai nevilioja.

Aptarnavimą jau paminėjau viršuje – jis malonus, operatyvus ir draugiškas.

Vis dėlto turiu paminėti ir vieną minusą – esant dideliam lankytojų srautui, iš mažos virtuvės jaučiasi bulvyčių čirčkinimo kvapas.

Užeiga „Tarbushi bistro“

Trumpa išvada. Šioje užeigoje tikrai verta apsilankyti, tad nieko nelaukite ir nuvykite. O dar išduosiu mažą paslaptį – netrukus į „Tarbushi bistro“ galėsite užsukti ir Ukmergės gatvėje, Fabijoniškėse, – jie plečia savo tinklą.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele. Arbatpinigius galite palikti prie jų bariuko.

„Tarbushi bistro“, Gynėjų g. 4, Vilnius