1. Nefiltruotas obuolių sidro actas

Acto butelis nebūtinai turi būti pilnas – puikiai suveiks ir naudojant apytuštį butelį. Paėmę butelį nusukite jo kamštuką ir tuomet tvirtai uždenkite jį plastikiniu maišeliu. Patogiausia tai padaryti butelio kakliuką apvyniojant gumele. Tada pradurkite kelias skylutes, kad muselės galėtų įskristi į butelio vidų. Patekusios vidun, lauk jos jau nebeišskris. Gal tokia priemonė ir nepapuoš jūsų virtuvės, bet taps efektyvia priemone šioje varginančioje kovoje.

2. Actas ir indų ploviklis

Jei jūsų virtuvę užkariavusios vaisinės muselės vis dėlto nepaklius į aukščiau aprašytus spąstus, pabandykite kitą priemonę – į acto butelį įpilkite tris lašelius indų ploviklio ir palikite butelį atkimštą. Įkliuvusios į tokį tirpalą muselės turėtų tiesiog nuskęsti.

3. Popierinis kūgis ir vaisiaus gabaliukas

Į stiklainį įpilkite šiek tiek acto ir įdėkite gabalėlį gerai prinokusio kvapnaus vaisiaus. Tai gali būti skiltelė persiko, kriaušė ar pan. Tuomet iš popieriaus lapo susukite kūgį, kurio apačioje būtų palikta siaura anga muselėms. Šių spąstų principas toks pat, kaip ir aprašytų anksčiau, – muselės turėtų įskristi į stiklainį ir ten pasilikti.

4. Raudonas vynas

Įkyriosios muselės mėgsta ne tik acto, bet ir vyno aromatą. Pabandykite virtuvėje palikti atidarytą butelį, kuriame būtų likę šiek tiek raudonojo vyno. Muselės turėtų susivilioti įskristi į jį pro siaurą kakliuką.

5. Pienas, cukrus ir pipirai

Pasigaminkite museles viliojantį tirpalą. Sumaišykite apie pusę litro pieno, 120 g cukraus ir 60 g maltų pipirų. Išmaišę mišinį palikite jį pastovėti 10 min., kad susimaišytų ingredientų aromatai. Tuomet supilkite į seklų indą ir palikite atviroje vietoje – museles turėtų privilioti mišinio kvapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)