Obuoliai

O dabar laikas pasaulį sukrečiančiai žiniai: obuolių šerdys yra valgomos. Iš tikrųjų jos yra nė kiek nekenksmingos. „The Atlantic“ rašo, kad jos iš esmės net neegzistuoja. Obuolį reikėtų valgyti nuo apačios į viršų! Kaip tai daryti, rodoma šiame vaizdo įraše. Taip, obuolys turi ploną, pluoštinį cilindrą, kuris tūno vaisiaus centre, bet jis nėra neskanus, ir, jei valgysite obuolį vertikaliai, jo net nepastebėsite. Mokslininkai sako, kad obuolio sėklytes galite praryti ar tiesiog išspjauti lauk.

Bananai


Atrodo, akivaizdu, kad bananą reikėtų lupti nuo kotelio, rašo svetainė huffingtonpost.com. Tačiau taip darydami dažnai įsivelsite į nykščio imtynes su šio vaisiaus koteliu, kuris ne visada lengvai nulūžta. Jei bananą apversite ir švelniai spustelėsite jo viršūnę, žievė iš karto prasiskirs. Toliau valgykite, kaip esate įpratę, ir būkite dėkingi beždžionėms, kurios parodė šį genialų veiksmą.

Sušiai



Ištisos knygos parašytos apie etiketą, valgant japoniškus patiekalus.Tačiau šį kartą palikime manieras šone: yra kitų priežasčių, kodėl reikėtų laikytis taisyklių valgant sušius, kurių skonis taip pat priklauso nuo to, kaip jie yra valgomi. Štai viena iš jų: kai mirkote nigiri sušį (tai tokie sušiai, kai žuvies juostelė paguldoma ant piršto formos ryžių kalnelio) į sojų padažo dubenėlį, pirmiausia apverskite jį aukštyn kojom, kad tunas, lašiša ar kita žuvis – o ne ryžiai – panirtų į padažą. Ryžiai nesudrėks ir nepabirs, taigi jums bus lengviau valgyti. Be to, jūs suteiksite skonio žuviai, o tai turi daugiau prasmės, nes ryžiai ir taip būna apšlakstyti ryžių actu.

Granatai


Sultingos granatų sėklos puikiai tinka salotoms, salsai ir net picoms „Margarita“. Tačiau yra viena problema: išlupinėti šias sėklytes yra bjaurus darbas, nes granatas rankose trykšta ir aptaško lipniomis sultimis. Šis paprastas metodas yra nusižiūrėtas iš svetainės „POM Wonderful“: tiesiog panardinkite granatą į dubenį su vandeniu ir atskirkite jo puseles palei linijas, kurias įpjovėte skutimo peiliuku. Sėklytės nuskęs ant dubens dugno, o jų odelės ir granato žievė liks plūduriuoti viršuje. Kaip tai padaryti, galite pamatyti šiame vaizdo įraše.

Pistacijos (ypač tvirtai užsivėrusios)


Pistacijų kevalai ne tik apsaugo nuo persivalgymo (tyrimai rodo, kad tušti kevalai atlieka vizualinės užuominos funkciją ir žmonėms primena, kiek riešutų jau suvalgyta), bet ir gali būti puikus įrankis tvirtai užsivėrusiems pistacijų kevalams praverti. Kai kitą kartą susidursite su pistacija, kurią sunku išlupti, paimkite tušią kevalo puselę ir ją, o ne savo nagą, įsprauskite į siaurą plyšelį. Atkaklus kevalas turėtų nedelsiant pasiduoti. (Dar vienas produktas, kurio kevalai gali turėti dvejopą paskirtį, yra moliuskai. Pasitelkite tuščią kevalą, kad iškrapštytumėt moliuskus iš kitų kevalų: tai yra patogiau už šakutę, be to, atrodysite kaip tikras profesionalas.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)