Jos metu lankytojai ne tik turės galimybę paragauti ar įsigyti įvairiausių lietuviškų gaminių iš skirtingų Lietuvos kampelių, bet ir išgirsti pirmąją lietuvišką oratoriją „Rugių medus“.

Analogų neturinčio, skonių ir muzikos garsų kupino renginio organizatoriai kelia sau tikslą kuo plačiau paskleisti žinią apie tradicinės šalies virtuvės gamintojus bei gaminius, kuriais galime didžiuotis, rašoma atsiųstame pranešime. Renginyje dalyvaus apie 60 duonos, medaus ir sūrio atstovų, kurie pristatys savo produkciją.

Kaip sako „Tikro skonio dienas“ organizuojančio „Skrajojančio teatro“ kūrybinių projektų direktorių Juozas Pocius, ši šventė bus puiki galimybė, artėjant valstybės šimtmečio šventei, lietuviams prisiminti, kokia turtinga yra tradicinė jų virtuvė.

„Per tris dienas supažindinsime lankytojus su lietuviams nuo seno artimiausiais gaminiais ir jų gamybos ypatumais. Renginio svečiai turės progą įsitikinti, kokia didelė yra lietuviškų duonos, sūrio ir medaus gaminių receptūrų įvairovė, įvertinti jų skonio ypatybes bei aukščiausią kokybę. Džiaugiamės į šią šventę subūrę ir didžiausius, ir mažiausius duonkepius, sūrininkus ir bitininkus iš visos Lietuvos – Vilniaus, Palangos, Kartenos, Joniškio, Rokiškio, Ukmergės ir kitų vietovių“, – pristatydamas renginio programą sakė J. Pocius.

Renginio svečių lauks ir išskirtinė premjera. Šventėje pirmą kartą šalies istorijoje bus pristatyta originali lietuviška oratorija „Rugių medus“, sukurta vieno žinomiausių jaunosios kompozitorių kartos atstovų Lino Balto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)