Tinklaraščio „Man patinka“ kūrėjas ir aistringas kulinaras Arnas Raulinaitis lietuvišką virtuvę vasarai iškeitė į darbą egzotiškuose kraštuose – Malaizijoje ir Filipinuose. Su DELFI Maisto skaitytojais jis dalijasi ne tik šios gastronominės kelionės įspūdžiais, bet ir išskirtiniais receptais.

Internete galime rasti daugybę skirtingų būdų, kaip tinkamai virti ryžius, tačiau kokį būdą renkasi patys azijiečiai? Receptu sutiko pasidalinti filipinietis Mike'as Lajallabas Gabo, pats dievinantis vietinę virtuvę ir svajojantis apie nuosavą restoraną, kurio kylančius pamatus kaip tik ir stebiu besišnekučiuodamas su juo.

Brangiausi ryžiai

Mike'as atskleidė, kad azijiečiai ryžius gamina daugybe skirtingų būdų, tačiau Filipinuose labiausiai paplitęs vienas jų. Šiuo būdu ir noriu pasidalinti su jumis. Galbūt jums tai bus nauja, o galbūt tik primins, kad genialu tai, kas paprasta.

Ryžių virimas

Taigi, tobulų ryžių pagal filipiniečius virimo žingsniai:

1. Į puodą suberiame 1 stiklinę ryžių.
2. Įpilame 1 stiklinę šalto vandens.
3. Vandenį truputį pasūdome.
4. Ryžius verdame apie 10 min.

Taip, tik tiek. Naujas dviratis neišrastas, bet paslaptis paprasta – kiek ryžių, tiek ir vandens.
O koks būdas mėgstamiausias jūsų? Pasidalinkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)