Festivalis „Vilnius Burger Fest“ rengiamas jau trečią kartą ir, kaip teigia organizatoriai, kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Ir tikrai – jau popietę buvo sunku rasti tuščią stalą, prie kurio prisėdus būtų galima ramiai suvalgyti savo mėsainį, tuo metu kalbinti restoranų ir barų atstovai sakė gerokai gausesnio lankytojų antplūdžio besitikintys sulaukti vakare.

Organizatoriai suskaičiavo, kad šiemet festivalyje dalyvauja net 16 skirtingų Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų: „Alkanas Briedis“, „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Drama Burger“, „Foodwankers“, „Foxes Burger & Lobster“, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Peri Peri Restas“ kartu su „Čiop Čiop“, „Piano Man“, „Jūra iki kelių“ (buvusi „Šiaurės jūra“), „Pancho“ ir „Tapas“.

Jų siūlomuose meniu – patys įvairiausi mėsainiai, nuo tradicinių su brandinta jautiena iki žuvies ar net vegetariškų. Tačiau ne tik tai.

Štai „Pancho“ užkandinėje lankytojai viliojami tradiciniais meksikietiškais sumuštiniais (7 Eur). „Šis patiekalas atsirado dar 1860 m., kai prancūzai buvo okupavę Meksiką ir meksikiečiai nusikopijavo jų bagetes, o vėliau patobulinę padarė iš jų sumuštinius, kurie vadinasi torta, – visą istoriją papasakoja šį patiekalą ruošianti Ieva. – Mes juos gaminame iš šviežių traškių bandelių, kurios vadinasi bolilo, kiaulienos sprandinės, kurią per visą naktį marinuojame su meksikietiškais prieskoniais, dar – Čederio sūrio, dviejų rūšių užtepėlių, traškių salotų, pomidorų, svogūnų, šalia – nachos traškučiai.“

Bene ilgiausia eilė mums besilankant festivalyje buvo nutįsusi ties „Elfa“ palapine. Paklausus, kuo gi taip vilioja lankytojus, užkandinės atstovė Rugilė nedaugžodžiavo: „Mes esam greiti ir aiškūs – siūlome tik trijų rūšių burgerius: su jautiena, su vištiena ir su lašiša.“

Mergina tikino, kad pats populiariausias jų ragautojų pasirinkimas – šio festivalio naujiena – burgeris su lašiša (6,5 Eur).

Restorano „Drama Burger“ atstovė Mintė taip pat kviečia paragauti tik festivalyje pristatytą naujieną. Tai mėsainis su jautiena, sūriu, karamelizuotais svogūnais ir voveraitėmis (8 Eur).

Drąsesni gurmanai renkasi restorano „Meat Lover's Pub“ furgoną. Čia, kaip tikina jo atstovė Kotryna, pats populiariausias pasirinkimas – mėsainis su arkliena. „Žmonėms tikrai įdomu, nes burgerio su tokia mėsa dar nėra ragavę. Atsiliepimai tikrai geri, – šypsosi mergina. – Šįkart į festivalį atvežėm tokius burgerius, kuriuos gali pamatyti ir paragauti rečiau. Pavyzdžiui, siūlome vegetarišką burgerį su kamambero sūriu, sojų daigais ir saulėje džiovintais pomidorais. Bandome žmones paskatinti paragauti kažką naujo.“

Vegetariškų burgerių galima paragauti ir po vienu stogu susivienijusių „Čiop Čiop“ bei „Peri Peri Restas“ palapinėje. „Mūsų vegetariški burgeriai – su juodosiomis pupelėmis, humusu ir bolivine balanda. Kviečiame paragauti ir „Peri Peri“ klasika tapusių panko džiūvėsėliuose keptų vištienos kumpelių ir su jais pagamintų burgerių. O „Čiop Čiop“ siūlo burgerius su lėtai troškintais jaučio žandais ir barbekiu padažu. Šiais metais vietoj bulvyčių prie burgerių siūlome manijokų arba batatų traškučius“, – pristato restoranams atstovaujanti Urtė Mikelevičiūtė. Visi šioje palapinėje siūlomi burgeriai be priedų kainuoja po 6 Eur.

Neseniai „Šiaurės jūros“ vardą į metaforišką pavadinimą „Jūra iki kelių“ pakeitusio restorano atstovai festivalyje pristato tik vienos rūšies burgerius – su sviestažuve. „Tai burgeris su skaniausia žuvimi ir paslaptingu padažu, kurio niekas daugiau nežino. Kas ragavo, sakė – labai gerai“, – gyrėsi restorano atstovas Donatas.

Kaip ir kai kuriose kitose palapinėse, šioje taip pat prie mėsainių nesiūlomos bulvytės. Paklaustas, kodėl, juokdamasis pašnekovas ieškantiems bulvyčių siūlo eiti į lietuviškų patiekalų užeigas. „Kam tos bulvės? Renkiesi – arba valgai burgerį, arba bulves. Jų šalia burgerių tikrai nereikia, užtenka daržovių“, – tikina jis.

Nuo pietų prasidėjęs „Vilnius Burger Fest“ vyks iki pat vidurnakčio, o organizatoriai kviečia nepramiegoti vienintelį kartą metuose vyksiančio aukciono, kurio metu bus pateikti trys burgeriai: ėriuko kulno burgeris, „Tomahawk“ didkepsnio burgeris su ant grilio keptu „Manchego“ sūriu bei Kobės jautienos burgeris su aukso popieriumi, kuriame taip pat bus dvejus metus brandinto „Parmigiano Reggiano“ sūrio, juodųjų trumų ir ančių kepenėlių pašteto foie gras. Aukciono pradžia 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)