Gurmė (pranc. gourmet) burgerių festivalis vienija kokybiško maisto entuziastus, ypatingą dėmesį skiriantiems šio patiekalo ruošimui, rašoma atsiųstame pranešime. Gurmė burgeriai nuo pateikiamų greito maisto įstaigose skiriasi naudojamais kokybiškais ir šviežiais produktais, ruošimo būdais, išmoningu ingredientų derinimu ir estetišku pateikimu.

Burgeriai kaip patiekalas išsiskiria tuo, kad jis yra panašus į kaladėlių žaidimą. Variantų, iš ko ir kaip jį paruošti, yra daugybė. Šią įvairovę ir norime parodyti festivalyje. Iš patirties žinome, kad skonio siurprizų netrūks, nes Lietuvos šefų fantazija yra beribė“, – pasakojo vienas festivalio iniciatorių, restorano „Drama Burger“ atstovas Simas Slabačiauskas.

Pasak S. Slabačiausko, vienu iš siurprizų lankytojams turėtų tapti ypatingai paruošto burgerio aukcionas. Vis dėlto, koks tai bus burgeris, kas jį ruoš ir kiek vienetų bus pateikta aukcione, organizatoriai žada atskleisti tik renginio savaitę.

„Vilnius Burger Fest 2016“

Šiemet „Vilnius Burger Fest“ dalyvaus apie 17 Lietuvos restoranų, barų ir desertų ruošėjų. Ketinimus prisijungti prie festivalio išreiškė ir jo senbuviai, ir naujokai. Šiuo metu dalyvavimą patvirtino „Boom! Burgers“, „Balti Drambliai“, „Čiop Čiop“ kartu su „Peri Peri Restas“, „Drama Burger“, „Foxes Burger & Lobster”, „Ice Dunes“, „Karvė ir Viščiukas“, „Le Butcher“, „Marsas“, „Meat Lover's Pub“, „Piano Man“, „Šiaurės jūra“ ir „Pancho“.

Gurmė burgerių banga Lietuvą pasiekė prieš penkerius metus. Vilniuje, o vėliau ir kituose Lietuvos miestuose ėmė gausiai kurtis specializuotos burgerinės, šį patiekalą į meniu įtraukė ir restoranai, net atsirado tinklaraščių, aprašančių vien tik įspūdžius, patirtus ragaujant burgerius.

„Vilnius Burger Fest 2016“

Susidomėjimas kokybiškais burgeriais atsispindėjo ir „Vilnius Burger Fest“ renginyje. 2015 m. jame apsilankė 6000 žmonių, o praėjusiais metais – per 7000. Maisto magelanus ypač vilioja galimybė čia paragauti unikalių, tik vieną kartą metuose ruošiamų burgerių: būtent tokios sąlygos laikosi visi festivalio dalyviai.

Pasaulyje gurmė burgerių judėjimas prasidėjo prieš porą dešimtmečių, kai kulinarijos meistrai suvokė, kad burgeris gali būti ruošiamas iš visaverčių, šviežių ar egzotiškų produktų. Burgeris tapo žymių ir pradedančių šefų eksperimentų objektu, o specializuoti restoranai užkariavo valgytojų ir maisto kritikų dėmesį.

Festivalis „Vilnius Burger Fest“ vyks Lietuvos teatro, kino ir muzikos muziejaus kieme (Vilniaus g. 41). Įėjimas į festivalį nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)