Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ kūrėja Roberta Venclovienė jau ketvirtus metus vadovaujasi taisykle – kasdien pietauti skirtingose maitinimo vietose, o savo įžvalgomis sutiko pasidalinti su DELFI skaitytojais.

Po savo apžvalgų sulaukiu nemažai komentarų dėl pietų kainų. O ši vieta tikrai patiks būtent tiems, kurie taip jomis piktinasi. Atvykite į Naujamiestyje prie „Hyper Rimi“ įsikūrusią kavinę „Pas suvalkietę“, kur dienos pietų komplektas (kasdien skirtingas, bet vienas ir labai aiškus): sriuba, karštas patiekalas ir stiklinė gaivos kasdien kainuoja 3 Eur! Taip, tokių kainų dar būna, o dabar dalinuosi savo įspūdžiais.

Kavinė „Pas suvalkietę“

Ar skanu? Pirmiausia sulaukėme labai karštos tądien siūlytos lęšių sriubos. Pabrėžiu, kad labai karštos, nes reikėjo dar kelias minutes palaukti, kad galėtum pradėti ją valgyti. Sriubos skonis – kaip pas močiutę ar mamą namie. Nežinau, kaip gamina jūsų močiutės ir mamos, bet pagal maniškes tai yra didelis įvertinimas ir komplimentas. Sriubos indelis buvo pilnas tiek lęšių, tiek kitų ingredientų, pagardinta žalumynais. Paprasta, bet skanu. Šalia buvo pateiktos kelios tamsios duonos riekelės, pirktinės, bet minkštos.

Pietų šioje vietoje privalumas – tai, kad siūlomas tik vienas variantas, tad arba imi jį, arba užsisakai kažką papildomai iš meniu. Pasirinkau kaip antrąjį patiekalą siūlomą dviejų cepelinų su mėsa porciją ir tikrai nenusivyliau. Puikiai išvirti, nepersūdyti, nei per minkšti, nei per kieti. Prie cepelinų derėjo ir padažas su spirgais, tik jo galėjo būti užpilta saikingiau. Čia ne pirma maitinimo vieta, kuri persistengia su padažais, tad labai nepykau.

Kavinė „Pas suvalkietę“

Kartu pietavęs ir šią vietą rekomendavęs draugas minėjo, kad kavinė garsėja savo porcijomis, tad iš čia išeisite tikrai nebealkani ir dar sutaupę eurą kitą.

Ar greita? Apsilankiusi šioje vietoje sumušiau visus savo pietų pertraukos greičio rekordus. Maisto užsakymas priimamas prie baro, o kadangi užsisakėme vienintelį galimą dienos pietų komplektą, jo sulaukėme akimirksniu. Iš viso mūsų pietų pertrauka čia truko 25 minutes! Gal dar ir todėl, kad viduje buvo labai tvanku sėdėti.

Kavinė „Pas suvalkietę“

Kas įdomu? Kavinė įsikūrusi daugiabučio namo pirmame aukšte, jau iš tolo matyti spalvinga iškaba „Kavinė“, o priėjęs arčiau gali pamatyti, kad ši kavinė vadinasi „Pas suvalkietę“. Pavadinimas legendos neturi, logika paprasta – kavinės savininkė kilusi iš Suvalkijos.

Viduje – viena salė su keliaviečiais ir daugiaviečiu stalu, prie kurio gali papietauti ir su nepažįstamais kaimynais. Interjeras visiškai paprastas, bet tokiai vietai tik pridedantis cinkelį. Svarbiausia, kad aplinka tvarkinga, visur švaru, pateikiamas skanus maistas ir dar nebrangu.

Kavinė „Pas suvalkietę“

Trumpa išvada. Dabar mano užduotis bus atrasti daugiau tokių suvalkiečių, dzūkų ar aukštaičių, kurie taip svetingai ir skaniai maitina. Pas suvalkietę apsilankykite, jeigu pietums pabodo kitų šalių ar tiesiog modernios virtuvės pasiūlymai ir norite tikro mamų maisto.

„Pas suvalkietę“, Kedrų g. 6, Vilnius.
Norintys papietauti šiokiadieniais čia gali atvykti nuo 11.00 val. ryto.